Sport

2017.03.04. 19:04

Ezúttal nem hibáztak - A ZTE KK hazai pályán verte a Kecskemétet

Zalaegerszeg – Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Kecskemétet fogadta.

Kerkai Attila

Ez volt az a mérkőzés, melyen az egerszegiek semmiképpen nem szerették volna, hogy meglepetés szülessen, s nyert  is a ZTE KK.

Zalakerámia-ZTE KK – Kecskemét 85-80 (25-20, 24-21, 18-18, 18-21)

Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Győrffy, Söjtöry, Rácz.

ZTE KK: Ubilla 16/9, Norfleet 10/3, Benke 9, Szabó Zs. 16/12, Drungilas 14. Csere: Mohácsi 5/3, Kerpel-Fronius 2, Wright 11, Kis R.. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kecskemét: Pongó Má. 7/3, Djukanovic 5/3, Pongó Ma. 3, Djerasimovic28/12, Karahodzic 14. Csere: Fülöp, Ivosev 20, Mészáros, Hegedüs 3/3.  Vezetőedző: Forrai Gábor.

Kipontozódott: Benke (38.), Mohácsi (38.), ill. Pongó Má. (35.).

Viszonylag gyors iramban kezdtek a csapatok, a Kecskemét alacsonyabb szerkezettel nyitott, s próbálta  pörgetni a játékot, de a ZTE KK  számára nem okozott problémát, hogy vezessen (16-7). A gyors indítások ellen nem sok ellenszere volt a kecskemétieknek, a  ZTE KK kézben tartotta a mérkőzést, s csak azért nem vezetett még nagyobb különbséggel (25-20), mert az első negyed végén elrontott  néhány támadást.  A folytatásban annyiban változott a helyzet, hogy a Kecskemét védekezése feljavult. A vendégeknél Djerasimovic rendkívül ponterősen játszott,  és szinte mindig az ő pontjaival tudott tíz pont alá jönni vissza a Kecskemét. A zalaiaknál egyértelműen Ubilla vitte a prímet, aki a triplái mellé kiosztott még   8 asszisztot is (49-41).

Fotó: Katona Tibor

A második félidő elején Drungilas és Szabó pontjai következtek(58-47), semmi jelnem utalt arra, hogy a Kecskemét olyan fordulatot tudna vinni a játékába, ami kizökkentené a házigazdát addigi ritmusából. Először nőtt a hazai előny 15 pontra (64-49), s két apró hiba után Bencze Tamás azonnal időt kért. Vélhetően arra hívta fel a figyelmet, hogy a figyelem még nem lankadhat, s olyannyira nem, hogy a Kecskemét az utolsó felvonás előtt  visszajött 8 pontra (67-59). Szabó „biztonsági” hármasa jón jött együttesének, s innentől már nem tudott érdemben beleszólni a győzelem kérdésébe a Kecskemét,  a kialakult végeredmény ellenére sem. A ZTE KK fontos találkozót nyert meg, hiszen a kupamérkőzést is belevéve, az   ezt megelőző három találkozóját  elveszítette. Folytatás szerdán, Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!