Sport

2016.10.23. 18:50

MEGYEI I Ezúttal nem örülhettek a vendégek

Zalaegerszeg - A 11. játéknapra került sor a hét végén a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában.

Bozó Péter

Zalagrár Pókaszepetk-Szepetnek 2-1 (0-1)

Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Vizi I.

Pókaszepetk: Lepár - Lukács, Pethő (Szekeres), Büki, Huszár, Kovács M., Csécs (Hemela), Horváth Sz., Bertók, Bognár, Száraz. Edző: Lepár Attila.

Szepetnek: Szőke R. - Bedő, Anger, Völgyi, Szép (Grabant), Szőke Á., Nagy T., Kollár (Petanovics), Karakai, László (Fuisz), Cs. Horváth G. (Balázs). Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

Küzdelmes, rendkívül sportszerű mérkőzésen 0-1-ről fordítva tudott nyerni a hazai csapat és megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gólszerzők: Büki, Horváth Sz., ill. Nagy T. Jók: Büki (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Nagy T., Völgyi. U19: Pókaszepetk-Szepetnek 0-6.

Olajmunkás Gellénháza-Femat Csesztreg 4-2 (1-0)

Gellénháza, 50 néző. Jv.: Varga P.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Keszei, Balogh A., Pintér, Turi, Vincze, Bognár, Szabó (Toplak G.), Ferenczi (Toplak B.), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Csesztreg: Kiss Be. - Vasas, Molnár, Elek (Kancsal), Horváth, Szekeres, Nagy N., Nagy R., Kiss Ba. (Kasza), Pethő, Magai (Nemsics). Edző: Fentős Pál.

Öt éve is van annak, hogy az Olaj nyerni tudott a Csesztreg ellen, ráadásul ezzel a győzelemmel megszakadt a hazaiak nyeretlenségi sorozata. A 85. percben már 4-0 volt az eredmény, de lehetett volna akár a duplája is a hazai gólok száma, mert rengeteg helyzet kimaradt. Jobban küzdött, igazi csapatként működött az Olajmunkás, amely a mérkőzés végén két büntetőt ajándékozott ellenfelének, de így is meggyőző volt a fölényük.

Gólszerzők: Ferenczi, Vincze, Toplak B., Odonics, ill. Nagy N. (2, mindkettőt 11-esből). Jók: az egész csapat, ill. Szekeres. Kiállítva: Keszei (87., Gellénháza). U19: Gellénháza-Csesztreg 1-2.

Flexibil-Top Zalakomár-Gyenesdiás Kinizsi 2-2 (1-2)

Zalakomár, 100 néző. Jv.: Siket L.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Horváth Zs. (Tóth-Pajor Sz.), Baranyai, Horváth T. (Horváth I.), Fábián (Mutter), Fenusz, Bagó, Tarnóczai, Horváth J., Madarász, Kuti. Edző: Mutter Attila.

Gyenesdiás: Péntek - Balogh G., Hajba Gábor, Hegyi, Cser (Zsohár), Mosdósi, Czafit Zs., Kocsis, Szőcze, Torsa, Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A vendégek gyors támadásaira a hazaiak ritkán tudtak válaszolni, így az első félidőt követően megérdemelten vezetett a Gyenesdiás. A második játékrészben a zalakomáriak mindent megpróbáltak megtenni a győzelem megszerzéséért, de a látottak alapján örülhetnek az egy pontnak.

Gólszerzők: Tarnóczai, Madarász, ill. Hegyi, Torsa. Jók: Tarnóczai, Bagó, Kuti, Tóth-Pajor M., ill. Szőcze, Czafit, Kocsis. U19: Zalakomár-Gyenesdiás 11-0.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Türje 5-1 (2-0)

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Kocsondi J.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Gájer F., Vastag F., Gulyás, Bonyhárd (Sümegi), Németh A. (Tóth R.), Horváth B., Tóth D., Gájer P., Poskolát (Lakatos). Edző: Szarka Péter.

Türje: Pattogó (Tóth R.) - Vasas G., Kovács B., Vasas N., Koczka, Tamás, Vasas R., Nagy I. (Kusztor), Szabatin, Szeiler (Kanizsai), Kerkai. Edző: Guitprecht László.

A 10. percben Tóth Dániel beadását Németh András fejelte a hálóba. Nem sokkal később jó helyzetben lőtt fölé az egyik vendégjátékos, majd néhány perc múlva ismét egy nagy türjei helyzet maradt ki. A 21. percben gyönyörű hazai akció végén Tóth Dániel passzát Poskolát váltotta gólra. A félidő közepe után jobbára a vendégtérfélen folyt a játék. A második játékrész is a hazaiak akarata szerint indult, Tóth Dániel többször is veszélyeztette a türjei kaput, aztán a hazai oldalon Poskolát révén kimaradt egy hatalmas helyzet is. A 65. percben átjutott a Türje a hazai térfélre és ebből a támadásból gólt is szerzett. Az utolsó negyedórára a hazaiak felpörgették a mérkőzést, előbb Sümegi 11-esből növelte az előnyt, majd egy gyönyörű Tóth Dániel szabadrúgás és egy pazar Gájer Péter fejes eredményezett újabb találatot. A slusszpoént Sümegi pimasz átemeléses gólja adta meg a mérkőzésen.

Gólszerzők: Sümegi (2), Németh A., Poskolát, Gájer P., ill. Kovács B. Jók: az egész csapat, ill. Vasas R. U19: Zalaszentgrót-Türje 4-1.

Nagykanizsa-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 5-1 (3-0)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Vincze G.

Nagykanizsa: László Á. - Boros, Papp T., Csáki, Hóbor (Nagy B.), Kiss J. (Ágoston), Rácz Sz., Orbán A. (Zsirai A.), Zsirai P., Péter (Kulcsár R.), Szalai D. Edző: Gombos Zsolt.

Kiskanizsa: Munkácsi - Ganzer, Mulasics, Csordás (Emmer), Horváth G., Ötvös, Piecs (Beck), Dolmányos (Kisharmadás K.), Pál M., Szabó I., Lukács I. Edző: Sneff Ferenc.

Tulajdonképpen egy nagy kanizsai focicsúcs volt a találkozó, ezért is volt több a pacsizások száma egységnyi idő alatt az Olajbányász-stadion játékoskijárójában a találkozó előtt. Maga a mérkőzés pedig tükrözte a jelenlegi erőviszonyokat, hiszen az előkelőbb helyen álló UFC nyomban igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, igaz a Kiskanizsa sem mondott le az ellencsapások lehetőségéről. Ahogy aztán jöttek a hazai gólok, úgy vált mind csendesebbé a meccs menete, bár azért tegyük hozzá, hogy 2-0-nál a vendégek igencsak közel álltak a korábbi szépítésükhöz egy kapufás lövésüknél. A második félidőben az alábbiakat konstatálhattuk: a párosítás egyik pikantériája végül bekövetkezett, hiszen az UFC-től éppen a Sáskához került Pál Martin csak beköszönt, a testvérháború viszont nem jött össze. Sneff Ferenc ugyan a kiskanizsaiaknál csereként pályára küldte Kisharmadás Kristófot, Gombos Zsolt viszont eleve átalakított kezdő tizeneggyel indított (idővel azért az UFC-s oldalon Zsirai Péter mellé beszállt az idősebb testvér, Zsirai András is...), Kisharmadás Gábor kimaradt - így a testvérek csatája elmaradt...

Gólszerzők: Szalai D. (3), Zsirai P., Kulcsár R., ill. Pál M. Jók: az egész csapat, ill. senki.

 

Lets Do It Technoroll Teskánd-Szerszámsziget-Zalalövő 1-0 (0-0)

Teskánd, 200 néző. Jv.: Hegedüs M.

Teskánd: Osbáth - Gulyás, Sziráki, Magyar, Szabó B. (Standi), Horváth P., Gángó (Vizsy), Hadrik, Major, Pergel, Zsuppán. Edző: Mándli Péter.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Kellner, Darabos (Wolf), Cseresznyés, Tóth B., Zsoldos (Németh A.), Nagy D. (Kövesi), Tóth Á., Horváth B., Mavolo. Edző: Vörös István.

Mély talajú pályán mindkét csapat nagy elszántsággal kezdte a mérkőzést. Az első félidőben mindkét oldalon akadtak helyzetek, a nagyobb lehetőségeket a vendégcsapat puskázta el, így 0-0-al vonultak a játékosok az öltözőbe. A második félidőben ugyanaz a lendület látszott a csapatokon, már lehetett látni, hogy ez egy tipikus egygólos találkozó lesz, amit végül a hazaiak szereztek meg, így megérdemelten tartották otthon a három pontot a teskándiak.

Gólszerző: Vizsy. Jók: az egész csapat, ill. senki. Kiállítva: Horváth B. (94., Zalalövő). U19: Teskánd-Zalalövő 1-1.

A szombati Nagykanizsa-Kiskanizsa (5-1) városi rangadón mesterhármast szerző nagykanizsai Szalai Dániel (pirosban) tör kapura Fotó: Szakony Attila

A 11. fordulóban Nemesapátiból Lukács Péter, Pókaszepetkről Németh Csaba, Gellénházáról Bartusch Géza, Zalakomárból Tóth-Pajor Szabolcs, Zalaszentgrótról Kardos Roland, Nagykanizsáról Kühne László, Teskándról Pergel Attila tudósított lapunknak.

1. Csács-NSE 10 8 1 1 33 - 7 25

2. Lenti TE 11 7 1 3 34 - 7 22

3. Nagykanizsa 10 7 1 2 30 - 9 22

4. Zalalövő 10 6 1 3 14 - 10 19

5. Csesztreg 10 6 0 4 26 - 16 18

6. Gellénháza 10 5 3 2 20 - 15 18

7. Szepetnek 10 5 1 4 18 - 15 16

8. Teskánd 11 4 2 5 12 - 13 14

9. Semjénháza 10 3 4 3 15 - 20 13

10. Kiskanizsa 11 3 2 6 24 - 31 11

11. Gyenesdiás 10 3 1 6 19 - 29 10

12. Zalakomár 11 3 1 7 12 - 24 10

13. Pókaszepetk 10 3 1 6 16 - 36 10

14. Zalaszentgrót 10 2 1 7 17 - 28 7

15. Türje 10 2 0 8 10 - 40 6

Csács-NSE-Lenti TE Sport 36 1-0 (0-0)

Nemesapáti, 250 néző. Jv.: Kubicsek M.

Csács-NSE: Kozma - Sági, Horváth Pé., Éder, Csik, Rédei (Nyári), Csongár, Horváth A., Lepár (Kámán), Horváth Pa. (Lukács), Mihalecz (Bandics). Edző: Kovács Imre.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér (Lovrencsics), Kondákor (Farkas), Czigány, Kozári, Horváth M., Szabó, Kiss (Sárkány), Balog, Völgyi, Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

Gólszerző: Horváth Pa. Jók: Kozma, Rédei, Horváth Pa., ill. Kondákor, Szabó, Horváth M. U19: Csács-NSE-Lenti TE 2-4.

A nagy tét rányomta bélyegét az első félidő játékára. Szó szerint küszködtek a csapatok, főleg helyzetek nélküli mezőnyjáték folyt. Ez valószínű a taktika része lehetett, mert a második félidő lényegesen izgalmasabb és fordulatosabb képet mutatott. A hazai csapat magához ragadta a kezdeményezést és a 60. percben egy mintaszerű akció végén előnyhöz jutott: Mihalecz ugratta ki Rédeit a jobb oldalon, beadása üresen találta Horváth Patrikot, aki kinézte magának a jobb alsó sarkot és védhetetlenül bombázott a tehetetlenül álló Balogh Balázs mellett a hálóba, 1-0. Igazi rangadóhoz méltó küzdelemben nyert a Csács-NSE a kiváló erőkből álló ellenféllel szemben. A Csács-NSE csapata a győzelmet a csácsbozsoki településrész önkormányzati képviselőjének, Herkliné Ebedli Gyöngyinek ajánlja.

Északi-csoport

 

Zalaszentgyörgy-Cserszegtomaj 1-2 (1-1), Sármellék-Páterdomb 2-3 (1-3), Keszthely Milefa-Zalaszentiván 1-1 (0-1), Police-Ola-Nagykapornak 0-0, Rezi Petőfi-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 4-2 (1-2), Helsa Andráshida TE-Böde 0-1 (0-1).

Déli-csoport

 

Gelse Termál-Sava-Borsfa-Borsfa 3-0 (2-0), Sportklub Gutorfölde-Páka 2-3 (0-1), Pölöske-Molnári 5-2 (2-1), Miklósfa-Felsőrajk 1-2 (0-0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!