Sport

2017.01.31. 18:45

Farkas Ágnesnek is tetszett

Zalaszentgrót - Már az első alkalom után kiderült, hogy az ötlet életrevaló, és ezt a hétvégén megrendezett második Kézilabda a családban sportág népszerűsítő program csak megerősítette. Az esemény emlékezetes élményt nyújtott minden résztvevőnek.

Kerkai Attila

A Zalaszentgróti Női Kézilabda Club második alkalommal hirdette és szervezte meg a Zala Megyei Kézilabda Szövetség és a Zalaszentgrót Város Önkormányzata támogatásával a Kézilabda a családban programot, amely tavaly is nagy sikernek örvendett. Tavaly Tóth Tímea, a város szülötte, korábbi válogatott kézilabdázó volt az esemény díszvendége, az idén pedig a vele közös sikereket elért Farkas Ágnes, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, a Ferencváros örökös tagja érkezett.

A szervezők úgy állították össze a programot, hogy abban minden korosztály részt vegyen, de kellően pörgős és lendületes is maradjon az esemény. Előbb a 8 éves zalaszentgróti szivacskézilabdások léptek pályára, majd a helyi és a vasvári 10 évesek mérkőzése következett, ugyancsak a gyerekeknek szánt játékszerrel.

A Zalaszentgróti NKC tagjai Farkas Ágnes (a hátsó sorban középen) társaságában. A neves vendég ugyancsak elismeréssel szólt a zalaiak kezdeményezéséről  Fotó: Bella Anett

A hétméteres dobóversenyen több mint 20 zalaszentgróti hölgy vett részt, és nagy izgalmak során dőlt el az elsőség kérdése. A családi vetélkedőn 22 szülő gyermekeivel versenyzett. A résztvevők közül külön kiemelendő a Grebenár házaspár, esetükben ugyanis nagymama és nagypapa vett részt a játékban. Mindenki nagy odaadással végezte a feladatokat, zárásként pedig minden résztvevő ajándékokat kapott. Ezután a Zalaszentgrót-Nagykanizsa 11-12 éves leánycsapatok mérkőzése következett.

Farkas Ágnes a nap folyamán több alkalommal is élménybeszámolót tartott a pályafutása során elért sikerekről a nézőközönségnek, és buzdította a fiatalokat, hogy többen válasszák a kézilabda sportot, elvégre kitartással és akaraterővel akár Zalaszentgrótról is lehet szép sikereket elérni. A sztárvendég rengeteg autogramot is kiosztott a nap folyamán, és örömmel nyugtázta, hogy Zalaszentgróton ilyen sok fiatal vesz részt a sportágban. Meglátása szerint sok ügyes kislány szaladgált a parketten.

A program végén, mintegy gálameccsként a Zalaszentgróti NKC megyei női csapata a Hévíz SK NB II-es együttesével mérkőzött. A találkozót 35-18-ra nyerte a Hévíz, és a zöld-fehéreknél már pályára lépett műtétje után az együttes csapatkapitánya, Czigány Nóra is.

A Kézilabda a családban program eseményei a nap folyamán szinte végig 300-400 néző előtt zajlottak és nagy sikert arattak. Több szülő és nagyszülő már most jelezte, hogy jövőre újra szívesen részt venne a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!