Sport

2017.03.10. 18:20

Feljebb akar kapaszkodni a tabellán a ZTE FC női csapata

Zalaegerszeg - Az utolsó előtti, 11. helyen zárta az őszt a ZTE FC női NB II-es labdarúgócsapata. A tavaszi idény a hét végén indul és az egerszegiek feljebb szeretnének kapaszkodni.

Zalai Hírlap Sport

- Az őszi szereplésünkkel a problémák ellenére sem lehetünk elégedettek - vélekedett Jandovics Jenő, a ZTE FC női együttesének edzője. - Nem így terveztük a bajnokság előtt, de látni kell, hogy nagyon sokan eligazoltak. Állandó létszámhiánnyal küzdöttünk, az U18 és a felnőtt csapat között gyakori volt az átfedés, a fiatalok közül többen gyakran mindkét csapatban szerepeltek.

A téli szünetben viszont emelkedett a létszám a zalaiaknál. Öt korábbi játékosuk, Luczi Evelin, Góczán Kitti, Bedő Ágnes, Sümegi Anna, és Szabó Réka tért vissza. Lesz tehát esély rá, hogy az U18-as és a felnőtt csapat önálló kerettel rendelkezzen.

Szegedi Anitáék (kékben) bízhatnak benne, hogy előrelépnek Fotó: Pezzetta Umberto

Jandovics Jenő szerint az edzéslátogatottság lehetne jobb is, ám megérti, hogy amatőr csapat lévén, például az érettségire készülnek a lányok, s a tanulás a fontosabb. Azok a játékosok pedig, akik dolgoznak, számukra a munkahelyi elfoglaltság kerül előtérbe.

- Az első körben, amit már ősszel is szerettem volna megvalósítani, egy jó szellemű csapat kialakítása a cél. Olyan együttes akarok látni a pályán, amelynek játékosai képesek küzdeni egymásért, amiből következhet egy eredményes szereplés - hangoztatta Jandovics Jenő. - Mindenképpen jó lenne győzelmeket aratni az önbizalom-növelés szempontjából. Helyezésben egyelőre nem gondolkozom, s az is nagy kérdés, hogy ellenfeleink játékoskerete mennyire erősödött vagy gyengült a téli szünet során.

A ZTE női csapata a tavaszi szezont a középmezőnyben tanyázó fővárosi Airnergy otthonában kezdi. A kék-fehérek szombaton 17 órától lépnek pályára, s vissza akarnak vágni az őszi hazai vereségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!