Sport

2016.07.27. 16:32

Felnőtt atlétikai ob előtt

Keszthely, Zalaegerszeg – Péntektől vasárnapig Székesfehérváron rendezik meg az atléták felnőtt országos bajnokságát. A viadalon zalai sportolók is rajthoz állnak.

Varga Andor

A megyeszékhelyi Zalaszám-ZAC számára kedvezőek az előjelek, hiszen a szezon korosztályos országos bajnokságainak mindegyikén szereztek aranyérmet a klub sportolói (összesen 20 darabot), nemzetek közötti viadalokon pedig 9 sportolójuk képviselte a magyar színeket.

Szűcstől újabb csúcsot várnak
Archív fotó: Katona Tibor

Fehérváron Kámán Ferenc vezetőedző 110 méteres gátfutásban érmet és újabb egyéni csúcsot vár Szűcs Valdótól, míg 100 és 200 m-en Csóti Jusztina lehet esélyes dobogóra. Kis formajavulással Veiland Violetta súlylökésben szerezhet érmet. A tréner döntőbe várja Takács Dórát (diszkoszvetés), valamint Ferenczi Melindát (200 m) is. A tavaly meglepetésre bajnok egerszegi 4x100-as férfi váltó fele sérült, de a serdülő korú Dienes Mátyással is megpróbálnak odaérni a dobogóra. A női négyes Csótival és Ferenczivel nagyon erős, Kámán Ferenc szerint ők is feltétlenül jók lehetnek a dobogóra. Szakály István, a klub ügyvezetője azt mondta: a szezonban a ZAC minden célkitűzése teljesült már, a hétvégi termés a hab lesz a tortán.

A Keszthelyi VDSE színeiben Kovács Marcell indul a felnőtt országos bajnokságon. A 800 m-es síkfutásban pár napja óriási egyéni csúcsot futott, izgalmas kérdés, hogy ezt esetleg tovább javítva mire lehet képes Fehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!