Sport

2016.05.26. 15:25

Felnőtt bronz utána válogatottal készül

Zalaegerszeg - Nemrég számoltunk be róla, hogy Tompa Miklós, a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője élete első bajnoki érmét nyerte a felnőttek mezőnyében. Számára viszont nem ér véget a szezon, hiszen bekapcsolódik az olimpiai felkészülésbe.

Kerkai Attila

Tompa Miklós évek óta jó eredményeket ért el a korosztályos viadalokon, és most a Győrben megrendezett kötöttfogású magyar bajnokságon, a 75 kg-osok mezőnyében szerezte meg a bronzot, ami egyben klubjának, a ZBSE-nek is hosszú idő után az első felnőtt érmet jelentette. Viszont a 71 és a 75 kg között van egy kis különbség: Tompa Miklós még februárban, a Magyar Nagydíjon előbbi súlycsoportban szerzett szintén bronzot, s akkor is felhívta magára a figyelmet.

- A szükségesnél többet kellett volna fogynom eredeti súlycsoportomhoz, így lemondtunk róla, de az az igazság, hogy a 75 kg-ban egy jó sorsolással közelebbinek tűnt az éremszerzés, sőt még a döntő is - mondta el Tompa Miklós. - Aztán mindenki, aki számított az én ágamra került... A csepeli Szabó Martintól kikaptam, de maradt a vigaszág. A dorogi Lévai Zoltánnal, az utóbbi évek világversenyeken talán legeredményesebb magyar utánpótlás versenyzőjével mérkőzhettem a bronzért, akit le is győztem.

Tompa Miklós (kékben) egy hazai edzésen. A válogatottnál az olimpiára készülő birkózók felkészülését segíti majd Fotó:Archív/KatonaTibor

Tompa Miklósnak azért is jött jól ez az érem, mert a Magyar Nagydíj után joggal bízott abban, hogy formája alapján kijut az U23-as Eb-re, de aztán nem sikerült.

- Azt terveztem, hogy ott leszek a kontinensvetélkedőn, ám nem sikerült jól a korosztályos magyar bajnokság - tekintett vissza a tavaszi időszakra. - Ez a mostani bronz viszont jó visszajelzés számomra, hogy van még bennem tartalék, ezért volt célom, hogy érmet szerezzek. Kis pihenő következik most Egerszegen, de hétfőtől már irány a főváros, hiszen a felnőtt válogatott, az olimpiai keret edzéseibe kapcsolódok be. Jóllehet én nem utazok Rióba, viszont a szövetségi kapitány engem is meghívott, hogy a kvótásokat segítsem a felkészülésükben, így mozgalmas lesz a nyár számomra is. Ez a munka és a megszerzett felnőtt érem is motivációt jelent nekem a folytatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!