Sport

2015.11.27. 17:52

Flóra bajnokok között - Felnőtt Eb-n indul az ifjúsági korú kanizsai versenyző

Nagykanizsa - Molnár Flóra, a nagykanizsai Délzalai Vízmű SE úszója számára a napokban lett igazán kerek az esztendő, amikor a bekerült a rövid-pályás úszó Európa-bajnokságra készülő felnőtt válogatott keretbe.

Kühne László

A közelmúltban megrendezett rövidpályás országos bajnokságon 50 m gyorson Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna mögött a 3. helyen végzett Molnár Flóra,  aki 100 m gyorson is kitett magáért. A válogatott szakmai vezetése pedig cselekedett: rövidesen megkapta a „behívót” az 1998-as születésű nagykanizsai hölgy. Aki – hangsúlyozzuk – korosztályos versenyzőként utazhat felnőtt kontinensviadalra, ami december 2. és 6. között az izraeli Netanjában zajlik le.

– Nagyon örülök, hogy ilyen színvonalú úszó eseményen vehetek részt – fogalmazott a csütörtöki tréning előtt Molnár Flóra. Érdemes megjegyezni: az Európa-bajnokság előtti héten végig nagykanizsai környezetben készült az úszónő. – Ezúttal valóban illusztris társaságban leszek, elég csak tőlünk Katinkát és Zsút említeni, de rajtuk kívül is olimpiai bajnokok sorától leshetem el a sportág titkait.

Molnár Flóra és edzője, Polgár Sándor. A héten még hazai medencében készültek a Netanjában következő Európa-bajnokságra (Fotó: Szakony Attila)

Molnár Flóra igazán mozgalmas évadra teheti fel a koronát. Korábban részt vett az antwerpeni nemzetközi versenyen, Szingapúrban a korcsoportos világbajnokságon, most pedig Izraelbe utazik. Annyi élményben volt része, hogy lassan egy idegenvezetői kurzust is teljesíthetne...

– Ha úgy nézzük, igen, de maradjunk annyiban, hogy egy úszó számára a világ legszebb pontjain is mindig az uszodák világa az első – reagált az NVSE sportolója. – Bár azt nem mondhatom, hogy az utazások alkalmával ne „ragadnának rám” ismeretek az adott helyszínekről. Már az indulás előtt is, amikor apu visz a találkozóra, mindig elmondja, hogy az adott városban vagy országban milyen nevezetességekkel találkozhatok, vagy hogy már a versenyek utáni szabadidőben mit érdemes megnézni, mire érdemes figyelni. Emellett próbál az adott ország nyelvének egyszerűbb kifejezéseire is tanítgatni. Ezek segítségével könnyebb kapcsolatot teremteni a helyiekkel.

És ha már a nagy utazásoknál tartunk: Flóra reméli, hogy jövő év elején összejöhet számára a csúcs, egy háromhetes floridai edzőtábor, ahol még ugyancsak ifjúsági versenyzőként vesz majd részt, de idősebb versenyzők is lesznek a résztvevők közt.

Flórának egyébként nincs más dolga, mint az úszásra koncentrálni, minden további sportszakmai és egyéb kérdést az edzők intéznek.

– Kiss László szövetségi kapitánnyal még nem volt alkalmam beszélni, ő az edzőimmel egyeztetett az úszásomról, a keretbehívót pedig postán kaptam meg. Izraelben pedig természetesen nem a klubedzőm, Polgár Sándor lesz mellettem, hanem Törös Károly utánpótlás kapitány, aki amúgy a kecskeméti úszók vezetőedzője, de nem ismeretlen már számora, hiszen Thaiföldön is ő irányította a munkánkat.

Molnár Flóra egyébként vasárnap utazik a vb-re, a versenyprogramot szerdán a 100 m gyorssal kezdi, december 6-án pedig a fő számában, az 50 m gyorson lép rajtkőre. A hazatérés pedig egy nappal később lesz esedékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!