Sport

2016.08.18. 17:50

Foci - A ZTE FC idegenben, az NB III-asok újra itthon

Zalaegerszeg - Az ünnepi hétvégén igazából a labdarúgó-bajnokságokra korlátozódik a zalai sportélet is. Az NB II-es ZTE FC vasárnap a Szeged 2011 vendége lesz, az NB III-ban a Tarr Andráshida és a Hévíz újra hazai pályán szerepelhet.

Kerkai Attila

A ZTE FC hét ponttal várhatja az NB II 5. fordulóját, és éppen csütörtökön adott egy rövid értékelést Ágoston Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója. Ebben megállapította, hogy eddig elképzeléseik szerint alakultak dolgaik, hiszen a fiatalok beépítése a csapatba folyamatos, az együttes pedig a legutóbbi három mérkőzésén már olyan erényeket csillantott meg, melyek alapján ott lehetnek az élcsapatok között. A kivétel persze a nyitófordulóbeli kisiklás, s mint fogalmazott, éppen azt kell elérniük, hogy a jövőben - hasonló helyzetben - ne kerüljön porszem a gépezetbe.

Gottfried Dániel (kékben) a Siófok ellen gólt lőtt, a Dorog ellen gólpasszt adott, ő is a a ZTE fiatal generációjának feltörekvő tagja (Fotó: Pezzetta Umberto)

Csató Sándor vezetőedző vasárnap (17.30) Gyulán - itt játszik a Szeged 2011 - nehéz mérkőzésre számít. Egy kellemetlen hírt is megosztott velünk, hiszen Babati Benjamin kidőlt a sorból.

- Sajnos Babati rúgást kapott a combjára a legutóbbi találkozón, s mint kiderült, komolyabb a baj - kezdte ezzel, amikor megkerestük az újabb forduló előtt. - Ki kell hagynia a következő találkozót, de lehet, hogy többet is, s csak reménykedem benne, hogy a jövő héten lejátszandó mérkőzéseink egyikén már szerepelhet. A Szeged agresszív csapat, amely két győzelemmel kezdett, majd két vereséget könyvelt el, így újra pályán biztosan harapni fog ellenünk. Csapatomban viszont benne kell hogy legyen az emlék: a legutóbbi bajnokságban éppen a Szeged vette el előlünk a lehetőséget, hogy feljussunk az NB I-be, amikor döntetlenre hozta az egymás elleni találkozónkat. Nagyon szeretnénk három ponttal hazatérni.

Az NB III Nyugati-csoportjában Vasárnap 17.30 órától a Tarr Andráshida a Sárvárt, a Hévíz pedig a Diósdot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!