Sport

2017.06.02. 17:45

Győzelemmel adná át a kispadot Csató Sándor

ZALAEGERSZEG Elérkezett a zárás ideje a labdarúgó NB II-ben is. Vasárnap (18.00) a ZTE FC együttese a még bentmaradó helyért küzdő Kozármislenyt fogadja, amely az életéért harcol, de az egerszegiek sem szeretnék, ha pontot vesztenének az utolsó bajnoki fordulóban.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese számára a múlt heti, Vác elleni döntetlennel (0-0) elúszott az esély, hogy "elcsípje" a hatodik helyezést. A hetedik pozícióból várja az utolsó fordulót, amit viszont most már megtartana. Viszont megtartaná pozícióját a vasárnapi vendég, a Kozármisleny is, ami a "legbiztosabb" bentmaradását jelentené. A baranyaiknál a képlet egyszerű: ugyanannyit, vagy legalább eggyel több pontot kell szerezniük az utolsó fordulóban, mint a Ceglédnek, amely a Sopront fogadja.

A ZTE FC csapata az utolsó fordulóra kiegészül, hiszen a legutóbbi találkozón négyen is kiestek sárga lapos eltiltás miatt. A régóta maródiakon kívül (Patvaros, Paudits és Hegedüs) a teljes keret a szakvezetés rendelkezésére áll.

Csató Sándor egy nehéz szezonon keresztül irányította a ZTE FC együttesét. Van még egy feladat, és ő is azt szeretné, ha győzelemmel zárnák le a bajnokságot Fotó: Katona Tibor

- Egy kiesés ellen harcoló ellenfél mindig veszélyes rivális, így van ez a Kozármisleny esetében is - állapította meg Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője, aki egyben búcsúzik is, hiszen a nyártól Zoran Spisljak veszi át az együttes irányítását, Csató pedig más feladatot kap klubon belül. - Nekünk ezt a hetedik helyet most már meg kellene tartani, s leginkább egy győzelemmel szeretnénk bebiztosítani. Ideális alkalom lesz valamennyi játékosnak, hogy bizonyítson hazai pályán a nyári szünet előtt.

Természetesen a csapat tagjai közül is biztosan lesznek olyan labdarúgók, akik a nyáron már nem térnek vissza. Az, hogy kik lesznek ők, ma még nem lehet tudni, a kölcsönjátékosok pedig visszatérnek klubjaikhoz.

Ahogy Csató Sándor is említette, mindenki hadrafogható, így Szappanos Péter kapus is. A hálóőr sérülése miatt a legutóbbi három mérkőzést kihagyta, ám mint megtudtuk, valószínűleg az utolsó mérkőzésen ő véd.

- Visszatérhet Szappanos, de meg kell jegyezni, hogy Fadgyas Tamás remekül őrizte a kapunkat ezeken a mérkőzéseken. Egész évben jól dolgozott, mindenképpen terveztük, hogy neki is szerepet adunk - jegyezte meg Csató Sándor.

A labdarúgó NB II 38. fordulója. Június 4., vasárnap, 18.00: Soroksár-Szolnok, Mosonmagyaróvár-Vác, Siófok-Csákvár, Nyíregyháza Spartacus-Cigánd, Dorog-SZEOL, Szeged 2011-Békéscsaba, Cegléd-Soproni VSE, Balmazújváros-Kisvárda, Budaörs-Puskás Akadémia, ZTE FC-Kozármisleny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!