Sport

2016.05.26. 17:21

Teke világbajnokság: Folytassa, Nemes Attila!

Zalaegerszeg/Novigrad - Az egyéni küzdelmek második fordulóját rendezték meg a horvátországi Novigradban zajló felnőtt teke világbajnokságon. Nemes Attila, a ZTK-FMVas versenyzője kiélezett csatában bejutott a legjobb 16 közé.

Kerkai Attila

Ebben a szakaszban már az egyenes kieséses verseny zajlik, Nemes Attila pedig ezúttal a szlovén Primoz Pintaric ellen meccselt a 32-es táblán a továbbjutásért. Rendkívül kiélezett csatát vívott a két versenyző, de az előny a ZTK-FMVas tekézőjénél volt, igaz, csak minimális mértékben.

Nemes Attila kiélezett csatában jutott tovább a vb-n

Kilencven dobás után lehetett volna akár már 3:0 is a szettarány az egerszegi fiúnak, de szépített a szlovén, így az utolsó 30 dobáson múlt a továbbjutás. Nemes koncentráltan dobott, mégis volt miért izgulni a végéig. A ZTK sportolója jól sáfárkodott addig megszerzett 10-15 fás előnyével, így 633 fát ütött, a szlovén 628-at, és Nemes Attila jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!