Sport

2015.12.01. 17:28

Folytassa, ZTE KK! - szerdán a Jászberény a vendég

Zalaegerszeg - Két nap híján két hetes szünetet követően lép ismét pályára a Zalakerámia-ZTE KKK NB I A-csoportos férfi kosárlabda csapata.

Kerkai Attila

Bencze Tamás együttese szerdán 19 órától hazai környezetben fogadja a Jászberény együttesét. A Zalakerámia-ZTE KK nagyon elkapta a fonalat és persze az ellenfeleket is, hiszen a Körmend és a Kecskemét legyőzése után várhatja a folytatást. Méghozzá nagyon kedvező helyzetből, hiszen 6-3-as győzelmi mutatóval a zalaiak a tabella negyedik helyén állnak, szerdai ellenfelük, a Jászberény az utolsó az eddig megszerzett egyetlen sikerével. Ez alapján most „országos egyes” ez a találkozó, azonban Bencze Tamás a zalaiak szakvezetője, aki az előző bajnokságban még a Jászberény munkáját irányította, arra figyelmeztet, hogy hiba lenne félvállról venni a mérkőzést.

- Ez az a találkozó, amit meg kell nyerni, de nem szabad semmit a véletlenre bízni - kezdte ezzel esélylatolgatását a szakember, amikor kedden megkerestük. - Volt csapatomról van szó, de ez nem különösebben motivál, sokkal inkább az, hogy megfelelően felkészüljünk, Ismerem a Jászberényt, ott vannak azok a kosarasok, akikkel együtt dolgoztam. Dramicanin és Horváth Ákos semlegesítése fontos szempont lesz, de két új légiós is érkezett hozzájuk, ami szintén tényező. Benze Tamás nem titkolta, nem örült a szünetnek, hiszen csapata lendületben volt. A Kecskemét legutóbbi legyőzésével pedig megszilárdította a helyét a mezőny első felében.

- Nem bántam volna, ha nem jön ez a kihagyás, de igyekeztünk kihasználni ezt az időt - folytatta Bencze Tamás. - A múlt héten egy kicsivel nagyobb hangsúlyt fektettünk a terhelésre, és néhány új taktikai elemet is igyekeztünk elsajátítani. Én nagyon remélem, hogy nem tört meg a lendületünk, de nagyon veszélyes is lehet a Jászberény. Az olyan ellenfél, amelyik különösebb tehet nélkül játszhat, mindig figyelni kell. Jó példa rá a MAFC esete, amely minket, majd legutóbb a Körmendet is meglepte. Azt gondolom, hogy nem kellene, hogy most a Jászberény tegye meg ugyanezt velünk...

Szép emlék zalai játékosnak és szurkolónak a legutóbbi hazai találkozó, amikor a Körmendet győzte le a ZTE KK. A képen Kerpel-Fronius Balázs (balról), aki ma volt csapata ellen küzdhet Fotó: Pezzetta Umberto

A keddi tréningen nem láttuk Ante Krapic-ot a többiek között. Korábban arról volt szó, hogy akár egy hónap múlva is visszatérhet térdműtéte után, így kézenfekvőnek tűnt feltenni a kérdést: miként halad a horvát kosaras felépülése?

- Valóban, az egy hónap eltelt, de hiába voltak derűlátóak az előrejelzések, Krapic csak a jövő héten kezdheti el az egyéni tréningeket, illetve már futhat - tudtuk meg vele kapcsolatban Bencze Tamástól. - Ami nem jelenti azt, hogy bármi gond lenne vele, csak egy kicsit tovább csúszik a visszatérése. Azt gondolom, hogy reálisan nézve az idei három mérkőzésünkön már nem számolhatok vele, viszont a január eleji folytatásban már igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!