Sport

2017.01.26. 18:15

Nehéz csaták előtt az Aquaprofit és a Csuti SK

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A hét végén folytatódik az NB I-es sakk csapatbajnokság. A két zalai együttes közül a listavezető Aquaprofit-NTSK vasárnap hazai asztaloknál fogadja a Pénzügyőrt, a Z. Csuti-Hydrocomp SK a Kőbánya SC vendége lesz.

Kerkai Attila

A hét végén folytatódnak a sakk NB I-es bajnoki pontvadászat küzdelmei és a bajnokság listavezetője, az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK a negyedik Pénzügyőr SE-t látja vendégül.

Bár a kanizsaiak előnye a bajnoki tabellán 9,5 pont a második Diósgyőri VTK előtt, komolyan készülnek az összecsapásra.

- Nagyon kemény együttes a Pénzügyőr, nagy küzdők is és jellemző rájuk, hogy valamennyi találkozójukra szinte azonos csapattal tudnak kiállni - fogalmazott a kanizsaiak csapatvezetője, Papp Nándor. - A fentiekből következik, hogy játékminőségben is stabilak, a végsőkig küzdenek és ne felejtsük, bizony az ASE Paksot is megverték. Értelemszerűen mi nem szeretnénk így járni, nagyon észnél kell ismét lennünk, hiszen a pasarétiek az az együttes, melynek erősségét nem is tükrözik Élő-pontszámaik...

A két zalai együttes már túljutott ebben a bajnoki évben az egymás elleni csatáján, Kanizsán a címvédő Aquaprofit nyert, a képen az asztaloknál balról a kanizsaiak, jobbról az egerszegiek
Fotó: Szakony Attila

A Z. Csuti-Hydrocomp SK helyzete más, hiszen a egerszegiek jelenleg a nyolcadikok és elsődleges céljuk a bentmaradás kiharcolása.

- Éppen, hogy nem a kieső helyről folytatjuk, de a sorsolásunk is olyan volt, hogy az első négy fordulóban a tavalyi dobogósokkal mérkőztünk meg - mondta el a folytatás előtt Horváth Tamás, a Csuti SK szakmai vezetője. - Az eddig megszerzett pontokkal elégedettek vagyunk, de a Makó ellen nem lett volna szabad kikapnunk. A folytatásban ki-ki meccsek előtt állunk, hiszen nagyon szoros a mezőny. Az Aquaprofit-NTSK, a Paks és a DVTK együttesein kívül a bajnokság többi szereplője közül elvileg még bárki kieső is lehet... Számunkra tehát csak a bentmaradás kiharcolása lehet a cél. Ami nem titok, hogy támogatottságunkban akadnak lyukak, amire előzetesen nem lehetett számítani. Nekünk is van még NB II-es és megyei csapatunk, valamint az ifjúsági csb küzdelmeiben is érdekeltek fiataljaink, ami plusz terheket jelent a klub működtetésében.

Ami a vasárnapi találkozót illeti, Horváth Tamás elmondta: egy közvetlen rivális, a Kőbánya SC lesz az ellenfelük.

- A kőbányaiak a kilencedikek, tehát közvetlenül mögöttünk állnak - folytatta. - Alsóházi rangadónak is beillik majd az összecsapás, ezért lesz nagyon fontos mindkét mérkőző fél számára. Az ifjúsági táblán most nem számíthatunk Kozák Ádámra, aki egy nagy nemzetközi viadalon versenyez jelenleg. Szoros csatára számítok, de bízok a sikerünkben, ami ebben a párosításban most duplán számítana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!