Sport

2015.07.05. 18:09

Fordítani tudott a Honvéd - Détári Lajos és társai fociztak a Femat SE csapata ellen

Csesztreg - Hiába vezettek az első félidő végén a hazaiak, a mérkőzést végül 5-3 arányban a Budapesti Honvéd öregfiúk csapata nyerte.

Gyuricza Ferenc

A Szurgent Lajos edző által irányított, számos válogatott futballistát köztük Détári Lajost is felvonultató Budapesti Honvéd vendégségbe érkezett a zalai településre, és a falunapi program keretében csapott össze a házigazdákkal. Az első félidőben a megyei bajnokságot a harmadik helyen zárt Femat Csesztreg SE volt az ellenfelük, majd a második félidőben a csesztregi öregfiúk csapat lépett a pályára.

- A Budapesti Honvédnak az a csapata érkezett Csesztregre, amely a következő szezonban a senior kiemelt bajnokságban fog szerepelni - mondta Détári Lajos a mérkőzés előtt. - Az elmúlt héten kilenc játékosunkkal egy osztrák edzőtáborban vettünk részt, s onnan hazafelé tartva érkeztünk Csesztregre, hogy eleget tegyünk az itteni csapat meghívásának.

Fentős Pál, a csesztregiek edzője (jobbról) búcsúzik játékosától, Németh Istvántól. Fotó: Gyuricza Ferenc

Détári Lajos azt még hozzátette: a két csapatot baráti szálak kötik össze, ezért is fogadták szívesen a meghívást. A hiányzó honvédosokat pedig helyi játékosokkal pótolták. Szurgent Lajos pedig azzal egészítette ki legnevesebb játékosa által elmondottakat, hogy a kánikula ellenére is támadó szellemű futball várható tőlük, hiszen remek kondícióban vannak.

A mérkőzésen búcsúzott az aktív játéktól Németh István, a hazaiak egyik kiválósága. A Csicsa becenevű játékos húsz évet töltött Csesztregen, ezenkívül négy és fél éven keresztül volt a Lenti TE játékosa, és egy évig a szintén lenti, egykori Bottyán SE színeiben játszott.

A három pályára lépő csapat edzőikkel és a játékvezetőkkel. Bordó mezben a Budapesti Honvéd tagjai, zöldben a Femat Csesztreg SE felnőtt és öregfiúk együttese

- Csak Csesztregen legalább 4-500 mérkőzésen léptem pályára, és rengeteg szép emléket őrzök magamban - fogalmazta meg a búcsúzó futballista. - Az izmok azonban már nem úgy mozognak, és egy ideje nehezebben is pihenem ki magam. Azt gondolom, tényleg itt az ideje elköszönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!