Sport

2016.11.02. 19:32

Futsal: másodszorra is horvát siker született

Zalaegerszeg – Két napon belül szerdán másodszor is összecsapott egymással felkészülési mérkőzésen a magyar és a horvát futsal válogatott. Az újabb egerszegi mérkőzésen megint a horvátok nyertek, ezúttal 4-2-re.

Kerkai Attila

Magyarország – Horvátország 2-4 (1-1)

Zalaegerszeg, 450 néző. Jv.: Kovács G., Wittmer, Gál, Zimonyi.

Magyarország: Matkovic – Vas, Szeghy, Dávid R., Klacsák. Csere:  Tóth Gy (kapus), Tatai, Harnisch, Varga Cs., Komáromi, Rábl. Gál. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Horvátország: Luketic – Grcic, Jelovcic, Marinovic, Novak. Csere: Jukic (kapus), Grbesa, Kazacic, Babic, Peric, Grbic, Postruzin, Jelavic.  Szövetségi kapitány: Mato Stankovic.

Gólszerzők: Klacsák (1.), Komáromi  (40.), ill. Grcic (1.), Postruzin (31., 38.), Jelavcic (34.).

Az előző napi, 4-0-as horvát sikert követő újabb mérkőzésre annyiban változott a magyar válogatott kerete, hogy sérülés miatt kimaradt a mieink legjobbja, Dróth Zoltán és Németh Péter. A szerdai mérkőzés szinte ugyanúgy indult, mint a keddi: Grcic szerzett gólt az elején, csak nem a második, hanem már az első percben. Ám a válasz azonnal jött, hiszen Klacsák még az 1. percen belül egyenlített. Szó se róla,  ez gyors volt... Később a gólok elmaradtak, de az látszott, hogy a horvát csapat  játssza a gyorsabb futsalt, viszont a magyar együttes harcosabbnak tűnt az előző napinál. A második félidő elején magyar kapufa jelezte: Sito Rivera együttese szeretne visszavágni a  keddi vereségért és nagy erőket mozgatott meg ezért később is.

Felkészülési találkozó lévén,  természetesen a két szövetségi kapitány minden kerettagnak igyekezett elegendő játékpercet biztosítani.  A horvátok újabb találata  Szeghy  labdaeladás után született meg, amikor Postruzin csapott le az „ajándékra”, és Tóth kapus hasa alatt gurított a kapuba (1-2). A magyar csapatnak nem volt más választása, mint támadni, a vendégek pedig újabb góllal büntettek, amikor Jelavcic a térfél közepéről bombázott a léc alá. A mieink letámadtak, vészkapussal is próbálkoztak, amit végül megint Postruzin használt ki egy kontra végén. A mieink az utolsó percben Komáromi góljával még szépítettek (2-4).

A két válogatott  Európa-bajnoki csoportmeccsekre történő felkészülés jegyében szervezett  dupla felkészülési mérkőzés tehát kettős horvát sikerrel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!