Sport

2016.04.04. 20:03

Futsal NB I: Az alsóházi rájátszásban folytatja a Göcsej SK

Az élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését vívta a Göcsej SK hétfőn este a Dunaferr ellen.

Jóna István

Göcsej SK – Dunaferr DF Renaplin FC 2-8 (1-4)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 300 fő

Jv: Horváth Zoltán (Ábrahám, Tolnay)

Gólszerzők: Tóth, Horváth E.  ill: Horváth N.,Varga (3),Hosszú (3), Fridrich

Göcsej SK: Schmidt, Borsi, Sámson, Apatini, Nagy, csere: Cseresnyés, Tóth, Horváth D., Horváth E., László, Szabó, Szőke, Bogyó, Halmos edző: Korolovszky Gábor

Az élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését vívta a Göcsej SK hétfőn este a Dunaferr ellen.

Lendületesen kezdtek a csapatok. Valamivel a vendégek voltak aktívabbak, ami helyzetekben is megmutatkozott. Schmidt kapus egymás után fogta a ziccereket. Az 5. perc végén a Göcsej is megvillantott valamit tudásából és Nagy Gergő találta el a jobb kapufát. A hatodik percben vezetéshez jutott a Dunaferr. Horváth középről vette be a zalaiak kapuját (0-1). A hazaiak néhány átlövéssel próbálkoztak, de vendégek hálóőre a helyén volt. A 7. percben egy kapushibát követően Varga duplázta meg a vendég előnyt (0-2). Nem esett össze a Göcsej és a félidő felénél Apatini passzából Tóth szépített (1-2). A 12. perc elején Nagy Gergő került ziccerbe, de kisodródva a kapusba lőtt így elmaradt az egyenlítés. A Göcsej nagyon akart, helyzetekig is lejutott, viszont az újabb gólt a Dunaferr szerezte Varga lövéséből (1-3).  A félidő végére maradt még egy vendég találat, egy hazai védekezési hibát kihasználva hárman vihették Schmidt kapusra a labdát és végül Hosszú értékesítette a ziccert kialakítva a félidei eredményt (1-4).

A nagyszünet után sem csökkent a csapatok lelkesedése. A Göcsej próbálta uralni a játékot, míg a vendégek a kontráikkal veszélyeztettek. A 27. perc elején tovább növelte előnyét a Dunaferr. Jobb oldalról begurított labdát Varga sarkazta a bal sarokba (1-5). Nagyon akart a hazai csapat, de befejezésekkel ismét gondban voltak. A vendégek szervezetten és pontosan játszottak és villám gyorsan kerültek helyzetbe. A 35. percben újra mattolták a dunaújvárosiak a zalaiak védelmét és Fridrich növelte a vendég előnyt (1-6). A 39. percben kisbüntetőhöz jutott a Dunaferr és Hosszú pontos végrehajtónak bizonyult. Az utolsó percben Horváth Elemér góljával szépített a Göcsej, de a slusszpoént Hosszú vitte el egy újabb sikeres kisbüntetőt értékesítve (2-8). Ezzel a találatával a dunaújvárosi játékos a gólkirályi címet is bezsebelte.

A vendégek megérdemelten vitték el Zalaegerszegről a három bajnoki pontot. Vereségével a Göcsej SK helyezése nem változott és a nyolcadik helyen végzett az alapszakaszt követően, így az alsóházi rájátszásban folytathatja a szereplést. Ellenfelei az Aramis SE, a 1988 Déli FC és a Rubeola FC csapatai lesznek. Az idei lebonyolítási rendszer érdekes, mivel törlik az alapszakasz pontjait és a hetedik helyezett 5 pontot, a nyolcadik 3 pontot, a kilencedik 2 pontot, míg az utolsó 1 pontot visz a rájátszásba. Ennek értelmében az utolsó helyezett is kiharcolhatja még a bennmaradást, mivel a csapatok két kört játszanak egymással.

Alapszakasz végeredménye:

10.  Rubeola FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!