Sport

2015.11.16. 21:09

Futsal: Nem borult a papírforma Dunaújvárosban

Sorozatban negyedszer sem tudott győzni, vagy pontot szerezni a Göcsej SK.

Jóna István

Dunaferr Df Renaplin FC- Göcsej SK 6-2 (4-0)

Dunaújváros, 200 néző

Jv: Horváth Zoltán ( Tolnay A., Csirke R.)

Göcsej SK :Balikó, Halmos, Szőke, Borsi, Sámson, csere: Schmidt, Bogyó, Nagy, Gerencsér, Szabó. Horváth, Kottán

Gólszerzők: Hosszú (3), Nagy (2), Klacsák, ill: Halmos, Szabó

A Göcsej SK, a futsal NB I 9. fordulójában hétfőn este Dunaújvárosban vendégeskedett. A hazaiak padján az a Fehér Zsolt ült, akit nem olyan régen az U20-as válogatott élén láthatunk Zalaegerszegen.

Halmos Máté hosszú idő után szerzett újra bajnokin gólt Fotó: Jóna István

A válogatott játékosokkal felálló Dunaferr harcosan kezdet a találkozót és Hosszú Ádám a 4. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Pörgős volt a játék. A hazaiak lendületesen játszottak és többször a saját térfelükön letámadták a zalaiakat. A 9. percben Halmos Máténak kellet a gólvonalról mentenie, de már ő sem segíthetett a 10. percben, amikor Hosszú egy távoli lövéssel vette be a zalai kaput immár másodszor. Továbbra is fölényben játszottak a hazaiak és a 13. percben Nagy révén háromra nőtt a Dunaújváros előnye (3-0). Ponttalanul játszott a Göcsej és a támadásaiknál is sokszor az utolsó jó passz hiányzott. A hazaiak felszabadultan játszottak és a félidő utolsó percében egy zalai eladott labdából emberfölényben kontrázhattak, melynek végén Nagy már a negyedik dunaújvárosi gólt szerezte (4-0).

A második félidőben ott folyatta a hazai csapat, ahol az előző játékrészben abbahagyta. Három perc elteltével Klacsák szerezte az ötödik hazai gólt. A biztos vezetés tudatában visszavettek a hazaiak a lendületből és így több lehetősége adódott a Göcsejnek. A 28. percben Halmos Máté révén szépített a zalai csapat. Továbbra is támadásban maradtak a fiúk és a félidő felénél Nagy ziccert hibázott így elmaradta további zárkózás. Közben a hazaiak is meg-megrázták magukat és akkor rendre gólhelyzetbe kerültek. A 34. percben Szabó Bence szerzett újabb zalai gólt és háromra csökkentette csapata hátrányát (5-2). Mindent megtett a Göcsej SK a felzárkózásért és kitámadott, de a helyzeteit nem tudta belőni. A Dunaferr a 38. percben egy kontrából Hosszú révén, megszerezte a hatodik találatát és végleg eldöntötte a mérkőzést.

A hazaiak magabiztosan és pontosan játszottak, míg a zalaiak sok hibával és pontatlanul. A Göcsej a második félidőben nyújtotta azt a játékot, amivel a következő mérkőzéseken esélye lehet a pontszerzésre.

Friss Szabolcs, a Göcsej SK elnöke: -Túlságosan tiszteltük ellenfelünket az első félidőben és nem találtuk a ritmust. A hazaiak remekül játszottak és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Sok tanulni valónk van még, de nem állunk meg és dolgozunk tovább.

A Göcsej SK a következő fordulóban a Berettyóújfaluhoz látogat november 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!