Sport

2017.06.13. 05:43

Futsal: Vereséggel búcsúzott az NB I-től a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának utolsó mérkőzésén a Ferencvárost fogadta a Göcsej SK, akik a mérkőzéstől függetlenül már búcsúztak az első osztálytól.

Jóna István

Göcsej SK- FTC-Futsal Fisher Klíma 01 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző

Jv: Kovács Gábor (Wittner, Babos)

Göcsej SK: Cseresnyés, Szőke, László, Horváth D., Apatini, csere: Simon, Kaj, Tóth, Keszei, Koronczai, Szente, Gugcsó, edző: Bagó Gábor

Gólszerző: Karacs

Az első félidőben lendületesebben játszotta a vendégcsapat és többet is birtokolták a labdát a zöld –fehérek. Cseresnyés Alex remek napot fogott ki és többször is bravúrral hárította a fővárosi próbálkozásokat. A félidő hajrájában mindkét csapatnak akadt egy-egy nagy ziccere, de az eredmény nem változott és maradt a gólnélküli döntetlen. A félidőben a vendégek értesültek a másik alsóházi mérkőzés végeredményről, ahol a Nyírgyulaj 5-3-ra legyőzte a Bőny együttesét. Ez azt jelentette a Fradi számára, hogy osztályozó nélkül bennmaradtak az első osztályban. Ez a második félidei játékukon is meglátszott, mivel már nem akkora elánnal támadták a Göcsej kapuját.

A hazaiak előtt több helyzet is adódott, de ahogy eddig i a helyzetkihasználásuk hagyott némi kívánnivalót. A 37. percben Andorka húzta meg a bal szélt és középre lőtt labdájába jó ütemben ért bele Karacs és vezetést szerzett csapatának (0-1). A hátralévő percekben mindent megpróbált a Göcsej, de nem tudta bevenni Laucsek kapuját így vereséggel búcsúztak az első osztálytól.

Bagó Gábor:- Köszönöm a játékosoknak, akik kitartottak végig a csapat mellett és azoknak a játékosoknak is, akik a rájátszásban segítettek nekünk. Remélem nem így lesz vége a zalaegerszegi futsalnak.

Az alsóházat a Nyírgyulaj nyerte a Ferencváros előtt, míg a Bőny a harmadik helyen osztályozóra kényszerült, a Göcsej pedig kiesett az NB I-ből. Hogy miképpen alakul a zalaiak sorsa nem lehet tudni, annyi bizonyos, hogy sok szimpatizánst szereztek ennek a sportnak a megyeszékhelyen és kár lenne, ha így érne véget a csapat története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!