Sport

2016.09.24. 18:00

Göcsej Kupa: a ZTE NKK bravúrja, a ZTE KK újabb biztos sikere

Szombaton folytatódott a Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa küzdelemsorozata, A ZTE NKK női együttese bravúrgyőzelmet könyvelt el a PEAC-Pécs ellen, a Zalakerámai-ZTE KK férfi csapata pedig második győzelmét is elkönyvelhette a tornán. Zárás vasárnap, a Városi Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Pénteken, a késő esti  női találkozón a PEAC-Pécs csapata nagyon biztosan, 78-55-re múlta felül a bosnyák bajnok Play Off Sarajevo együttesét.  A  szombati napot aztán a négy férfi és négy női csapat részvételével zajló tornán egy férfi találkozó nyitotta. Az NB I-be jutott és a pénteken is győztes Vasas csapata izgalmas mérkőzésen, 78-76-ra győzte le a szlovákiai Astrum Levice csapatát, így az már  eldőlt, hogy a Vasas két győzelmének köszönhetően  vasárnap a Göcsej Kupa elsőségéért mérkőzhet meg, míg a lévaiak két vereségükkel ebbe a versenybe már nem szállhatnak be.


Benke Szilárd (fehérben), a ZTE KK játékosa is nagyon ponterősen játszott Fotó: Katona Tibor

Ám haladjunk időrendi sorrendben, hiszen a szombati második találkozót a női torna keretében a  ZTE NKK és a PEAC-Pécs vívta.

ZTE NKK – PEAC-Pécs 60-54 (14-22, 12-10, 17-13, 17-9)

ZTE NKK: Nagy D. 14/3, Kovács G., Burkholder 21/3, Daniels 5, Horváth Zs. 6. Csere: Hegedüs-Őri 4, Böröndy 4, Vicze V.

A ZTE NKK előző nap kikapott a  Szekszárdtól, és  szombati találkozója is hasonló mederben zajlott, mint előző nap. Vagyis, az egerszegiek esélyesebb ellenfelükkel szemben jól tartották magukat, nem engedték elő őket nagyobb különbséggel. A második negyed végére a ZTE 26-30-ra  felzárkózott és később is főleg a védekezésére alapozhatott, ha tartani akarta a szoros állást. Ami sikerült neki, ugyanis a PEAC 4-6 ponttal többel nem tudott ellépni, s egyben ez dicséri  a zalaiak harcosságát. Az utolsó negyed így 45-43-as pécsi vezetéssel indult, aztán Daniels egyenlített (45-45).  A remekül játszó Burkholder  kosarával pedig a vezetést is átvette a ZTE NKK és lélektani szempontból is előnybe került. Ami számára a győzelmet is jelentette, s egyben ez a siker bravúrt  jelent Gáspár Dávid együttesének. Ez tényleg szép volt lányok.

Ezt a találkozót követte a Zalakerámia-ZTE  KK és a MAFC  összecsapása a férfi tornán. A zalai szurkolók érdeklődéssel figyelték, vajon ott lesz a keretben a pénteken érkezett Julian Norfleet, aki ott melegített társaival,  azonban még a találkozó előtt Bencze Tamás vezetőedző elárulta:  nem valószínű, hogy az újonnan érkezett légióst egy délelőtti dobóedzéssel a háta mögött pályára küldi. A szombati találkozóról Kerpel-Fronius Balázs is hiányzott, aki továbbra is sérüléssel bajlódik.

MAFC – Zalakerámia-ZTE KK 79-96 (20-22, 16-24, 19-24, 24-26)

ZTE KK: Ubilla 11/3, velkey 16/12, Benke 19/6, Szabó Zs. 13, Drungilas 14. Csere: Mohácsi  18/12, Kis R. 3/3, Gáll, Olasz 2.

A pénteki nyitónapon győztes ZTE KK és a vereséget szenvedett MAFC összecsapásának  zalai tétje az volt: ha nyernek az egerszegiek, akkor a győzelemért játszhatnak a Vasas ellen vasárnap. Hazai környezetben a ZTE számított esélyesnek, de a fővárosiak kezdetben szívós ellenfélnek bizonyultak. Szorosan alakult az állás, ám a második negyedben a zalaiak elléptek. Tízpontos hazai előnnyel indult a második húsz perc, aztán a hazai előny tovább nőtt  (40-57) és itt már látszott, hogy a MAFC nem tudja meglepni az egerszegieket. Az egerszegiek játékában akadtak hullámvölgyek, de amikor a keret tapasztaltabb játékosai visszatértek a pályára,  összességében  a  ZTE KK ezt a mérkőzését is biztosan hozta.

Vasárnap   a Göcsej Kupa zárása következik, a ZTE NKK női együttese 10 órától a bosnyák Szarajevóval találkozik, míg a Zalakerámia-ZTE KK férfi  csapata 15.40 órától a Vasassal találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!