Sport

2016.09.25. 17:09

Göcsej Kupa: Torna győztes a Zalakerámia ZTE KK

A torna záró mérkőzését a két veretlen csapat vívta.

Jóna István

Vasas Akadémia – Zalakerámia ZTE KK 84-97 (16-28, 22-22, 19-19, 27-28)

Göcsej Kupa, Zalaegerszeg, Jv: Papp, Farkas, Horváth

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 17/9, Velkey 4, Benke 20/9, Szabó 7, Drungilas 22, csere: Gál 3/3, Norfleet 10/6, Czinger-, Mohácsi 12/6, Kis 2, edző: Bencze Tamás

Mindkét oldalon volt hiányzó, a fővárosiaknál Thompson, míg a zalaiaknál Kerpel-Fronius. Gyorsan és pontosan játszott a ZTE és az első negyedfelénél már tíz ponttal vezettek Mohácsiék. Ekkor lépett pályára először kék-fehér mezben a pénteken érkezett új légiós Julian Norfleet, aki hatalmas tapsot kapott a közönségtől. A hazaiak fokozatosan húztak el és a félidőre 12 pontos előnyt szereztek.

 

Díjazottak balról: Benke Szilárd, Emmanuel Ubilla,Matija Poscic, AJ Pacher  Fotó: Jóna István


A nagyszünet után csak néhány percig tartott a Vasas agresszív játéka, de a különbség a csapatok között nem csökkent. A záró negyedben triplazuhataggal növelte 20 pont fölé a különbséget a ZTE és magabiztosan nyerte meg a találkozót. Norfleet bemutatkozása jól sikerült, hiszen tíz pontja mellet, 8 gólpasszt is kiosztott a társaknak. 

A torna másik mérkőzésén az Astrum Levice 80-78-ra legyőzte a MAFC-ot.

Kupagyőztes csapat


A Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa végeredménye: 1.Zalakerámia ZTE KK, 2. Vasas Akadémia, 3. Astrum Levice, 4. MAFC

A torna legjobb játékosának , aki a Recska László díjat kapta,  AJ Pacher-t (Vasas) választották. A legjobb centernek járó Polster Péter díjat a MAFC játékosa Matija Poscic érdemelte ki. A legjobb irányító díját Emmanuel Ubilla, míg a legjobb hazai játékos díját Benke Szilárd érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!