Sport

2015.08.31. 19:09

Göcsej SK: nyitányként parázs mérkőzés, de vereséggel

Hétfő este az NB I-ben is bemutatkozott a Göcsej SK futsalcsapata, amely a nyitányon nem kisebb ellenfelet, mint a háromszoros bajnok és a legutóbbi élvonalbeli bajnokság ezüstérmesét, az MVFC-Berettyóújfalut fogadta.

Kerkai Attila

Göcsej SK – MVFC-Berettyóújfalu 3-4 (1-2)

Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Kovács G.

A egerszegi Városi Sportcsarnokban  a nézők is szépen összegyűltek az NB I-es nyitányra és a kezdéskor lehettek már vagy ötszázan a lelátón, de nem sokkal később ez a nézőszám felduzzadt hétszázra. Aki pedig kissé később érkezett lemaradt a történelmi találatról, ugyanis Kottán Krisztián a 2. percben nemcsak a vezetést, de a Göcsej SK első élvonalbeli találatát is megszerezte. A nagyobb múlttal rendelkező és rutinosabb ellenfél persze sokkal többet birtokolta a labdát, és jobban is járatta azt,de a zalaiak derekasan állták ezeket a rohamokat. A 11. percben viszont éppen akkor, amikor egy kétperces büntetés után kiegészült az egerszegi csapat, a Berettyóújfalu Rábl révén egyenlített, majd a félidő hajrájában Komáromi  lapos lövésével már a vendégek vezettek.

A második félidőben is a vendégek akarata érvényesült, de ezen tényleg nem lehetett csodálkozni: a nemzetközi kupaporondon is állandó résztvevő és légiósokat is foglalkoztató  Berettyóújfalu csapata egyelőre tényleg jóval tapasztaltabb csapat az NB I abszolút újoncánál. A vendégek újabb gólt szereztek, de azért akadt a Göcsej SK-nak is helyzete, sőt. A 32. percben büntetőhöz jutott a zalai együttes, a labda mögé Halmos Máté állt, aki nem hibázott (2-3). Azonban gyorsan  jött a válasz Grábl révén, aki egy megpattanó lövéssel  a harmadik találatát jegyezte.  A Göcsej SK viszont semmit sem adott fel és a 39. percben Kottán remek cselei után Halmos újra egy gólra hozta fel csapatát (3-4). A zalaiak a hátralévő időben hiába próbáltak egyenlíteni a vendégek jól védekeztek, és nyertek, de a Göcsej SK is minden dicséretet megérdemel veresége ellenére is.

Gólszerzők: Kottán (2.), Halmos (32. - büntetőből, 39.), ill. Rábl (11., 31., 34.), Komáromi (17.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!