Sport

2015.11.29. 18:18

Gólszegény szombat

Zalaegerszeg – Ellentétes „félidők” után elmaradt céljától Zala megye válogatottja Észak-Nyugat Magyarország öt csapatának hétvégi régiós tornáján. De miután a csapatnak a második játéknap, a vasárnap sikerült jobban, Fentős Pál együttese győzelmekkel vigasztalódhatott a kiesés miatt.

Varga Andor

A zalai megyeszékhely Ifjúsági Sportcentrumában szombat reggeltől vasárnap esti öt megye csapatai vetélkedtek 2-szer 35 perces körmérkőzés keretében. Mindenki az első két hely valamelyikére pályázott, hiszen azok továbbjutásrt értek az országos döntőre.

A torna nyitó meccsét Zala játszotta Vas ellen. Az összecsapáson a házigazda hiába kezdeményezett többet, ziccerek sokaságát puskázta el, a vendégek pedig két góllal büntettek. Ugyanez volt a helyzet megyénk csapatának második fellépése alkalmával: Komárom-Esztergom megye legénysége 3-0-ra győzött, pedig az idő legnagyobb részében csak védekezett.

Az első játéknap további eredményei: Győr-Moson-Sopron– Veszprém 7-1, Vas– Győr 0-3, Veszprém– Komárom 0-4.

A zalai részről célként megfogalmazott továbbjutásról így már első nap lemondhatott a csapat, ám ez nem vette el az együttes kedvét a folytatástól.

 

Zala–Győr 1-0 (0-0)

200 néző. Jv.: Vass I.

Zala: Szekeres – Elek, Kellner, Vasas, Hóbor (Molnár G., 63.) – Czibor (Horváth B., 68.), Nagy B. (Horváth M., 63.) – Nagy N. Pálfi (Csongár, 68.), Szántó (Fisli, 68.) – Lukács. Vezetőedző: Fentős Pál.

Gólszerző: Horváth M. (69.).

 

Megszületett az első zalai gól és jöttek vele az első pontok – majd az utolsó meccs következett:

Zala–Veszprém 14-1 (6-0)

200 néző. Jv.: Ábrahám.

Zala: Szekeres – Elek, Kellner, Vasas, Hóbor (Fisli, 36.) – Czibor, Nagy B. – Nagy N. (Csongár, 36.), Pálfi (Karakai, 36.), Szántó (Horváth M., 36.) – Lukács (Horváth B., 36.). Vezetőedző: Fentős Pál.

Gólszerzők: Nagy N. (9.), Nagy B. (17.), Pálfi (28., 30.), Horváth B. (38., 48.), Karakai (42., 50., 52.), Szántó (44.), Horváth M. (48., 70.), Vasas (51.), Fisli (63.), illetve Óvári (67.).

A szétesett veszprémiek ellen gólkülönbség-javító diadal, de utána Fentős Pál nem titkolta: csalódott, hogy nem jutott tovább csapata.

– Az első két meccsen a kihagyott helyzetekkel magunkat vertük meg – értékelt. – Kellett még az a két meccs, hogy egészen összeálljon a csapat. Hátrányunra volt, hogy nálunk már rég vége a bajnokságnak, míg a többiek „lendületből” érkeztek. Vasárnapra változtattunk a taktikán is, és le tudtuk győzni a mezőny legerősebb tagját. A fiúk megmutatták: igenis tudnak futballozni.

A tréner három éve vezeti Zala amatőr válogatottját, de azt mondta: a csapat kapcsán folyamatról nem lehet beszélni, minden szezonban szinte a nulláról kell építkezni.

– Egy kezemen meg tudom számolni a játékosokat, akik minden évben velünk voltak – jelentette ki, hozzátéve: mindig vannak viszont később hasznosítható tapasztalatok.

További vasárnapi eredmények: Vas–Veszprém 7-1, Komárom–Győr 1-3, Vas– Komárom 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!