Sport

2016.03.30. 18:37

Görcsös nyitány után ZTE-show lett a vége

Zalaegerszeg – Szerdán este a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a felső ház középszakaszának második körében a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Paksot fogadta, és az egerszegiek egy nagyon fontos meccsen nyertek.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK–Atomerőmű SE Paks 90-65 (22-18, 22-21, 19-13,  27-13)

Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Benczur, Söjtöry, Minár.

ZTE KK: Kinney19/12, Govens 28/12, Kerpel-Fronius 6/6, Mohácsi 10/6, Pantelic 14/3. Csere: Velkey 5/3, Balmazovic 8, Czinger.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Paks: Dunn 12, Robinson 6, Barnies 12/6, Fomine 9/3, Tóth Á. Csere: Watkins 9/3, Medve 6/6, Kovács Á. 6/6, Will 5/3, Illés. Vezetőedző: Schmidt Béla.

Mindkét csapat vereséggel a háta mögött várta az újabb fordulót, és nem mondhatni, hogy belekezdtek volna. Legalábbis a pontgyártásba, ugyanis nagyon sok hiba jellemezte a kezdeti perceket, a paksiakat ráadásul az is sújtotta, hogy Tóth Ádám fejbőre felrepedt, és már nem is térhetett vissza a pályára. A ZTE KK az 5. percre 11-6-ra ellépett, de nem tűnt meggyőzőnek a játéka, pedig  látszólag egy gyenge napot kifogó Paks volt az ellenfele. Ezt látva, jött is a zalai időkérés, aztán Kinney két hármasa akadt be (19-13), s ezek mozdíthatták volna ki addigi ritmusából a házigazdát. Azonban nem ment a játék, de tartotta előnyét a ZTE KK (27-20) egészen addig, amíg a Paks Medve hármasával nem egalizált (32-32). A ZTE KK nem tudta elkapni a ritmust, Pantelic is mérgesen csapott a levegőbe elrontott közeli kísérleténél, ami  nem jellemző rá. Govens, de legfőképp Kinney kosarai tartották ebben az időszakban a „lelket" csapatában, hogy aztán a félidő hajrája is a zalaiaké legyen (44-39).


A második félidő elején 49-39-re  lépett el a ZTE KK, de görcsösnek tűnt a játéka. A Paks sem játszott a legjobb formájában, de valamivel jobb volt a dobószázaléka, ezzel érte el azt, hogy nem szakadt le. A hazaiak labdaszerzései és felgyorsult játéka (Kinney lendülete ebben is sokat jelentett) viszont meghozta az eredményt (58-47) ahhoz, hogy az egerszegiek végre nyugodtabban  kosarazzanak. Kellett ehhez egy olyan bástya is, mint Pantelic, aki azért szép csendben majd' minden mutatóban az élre került. Mohácsi triplájával a 32. percben a ZTE KK 66-52-re lépett el, és ez volt a végső döfés az ellenfélnek. Innentől láttuk azt a ZTE-t játszani, amit az alapszakaszban  is, és a hazaiak 74. pontja (74-58) egy olyan akció végén született, ami után a legkényesebb ízlésűek is csettinthettek (egyébként Govens szerezte).

A ZTE KK – bár a találkozó első felében még akadozott a játéka – győzött, ami nagyon fontos volt számára. Szombaton Körmenden szerepelnek a kék-fehérek.

A találkozó után Schmidt Béla, az ASE vezetőedzője is megerősítette azon információnkat, hogy  játékosát, az egerszegi nevelésű Tóth Ádámot kórházba kellett vinni kivizsgálásra, akinél agyrázkódás gyanúja merült fel a 3. percben történt ütközése után.

Bencze Tamás: - Nagyon készültünk rá, hogy itthon javítani tudjunk. Nem volt könnyű ez a találkozó, de a második félidőben összeállt  a védekezésünk, és ettől elkaptuk a ritmust is.

Schmidt Béla: - Nem erre számítottam Az első félidőben még úgy-ahogy összeszedettek voltunk, de a másodikban már csak fellángolásaink voltak. Elnézést kérek szurkolóinktól, mert  ki lehet kapni, de ez a játék elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!