Sport

2016.12.01. 18:51

Govens visszatér, ZTE KK-Falco KC derbi pénteken

Zalaegerszeg - A ZTE és a Körmend férfi kosárlabda „csörtéi” mellé idővel szép lassan felzárkózott a ZTE és a Falco mindenkori összecsapása is. Éppen ezért, nem meglepő, hogy pénteken 19 órától az egerszegi Városi Sportcsarnokban a Zalakerámia-ZTE KK várhatóan telt ház előtt fogadja vasi riválisát, a Falco KC-Szombathely csapatát.

Kerkai Attila

A két klub vetélkedése még nem vetekedhet a már említett ZTE-Körmend csaták múltjával, mindenesetre az elmúlt két évtized „kitermelt” jó pár emlékezetes csatát, annak minden mellékszálával. És itt a szurkolókra gondolunk, hiszen már ők is a presztízscsaták között tartják számon a ZTE-Falco derbiket.

A Falco KC egy nagy csata megnyerése után érkezik pénteken Zalaegerszegre, hiszen a szombathelyiek kedden a Körmendet győzték le, és az náluk is „nagyot szól”. A ZTE KK szintén győztes csata emlékével várja a nyugati rangadót, hiszen legutóbb a PVSK-t győzték le a kék-fehérek. Annak a mérkőzésnek egyik legjobbja volt Szabó Zsolt, aki Falco-nevelés és most a ZTE-ben kosarazik.

Szabó Zsolt (fehérben) volt csapata ellen lép pályára, aki azt is tudja, nagyon kemény csata jön (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Nem készülök másként erre a mérkőzésre sem, mint a többire, vagyis itthon meg kell nyerni ezt a találkozót - mondta a zalaiak húzóembere a csütörtök délelőtti edzésre készülve, s nem is akarta túlzottan „cifrázni” a helyzetet. - Sok szép évet töltöttem el a Falco kötelékében, gyakorlatilag a nevelőklubom és ott lettem NB I-es kosaras is. Mi mást mondhatnék: nekem csak pozitív emlékeim vannak Szombathelyről. Nehéz mérkőzés lesz, a Falco nagyon jó játékosokkal rendelkezik. Nekünk arra kell figyelni, hogy az előre eltervezett játékunkat megvalósítsuk, mert csak akkor nyerünk.

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője a másik olyan zalai szereplője lesz a pénteki összecsapásnak, akinek van közös múltja a Falcóval. Pár éve ezüstéremig vezette a szombathelyi csapatot, de most már más a helyzet. Gyorsan azt a kérdést tettük fel neki, szerinte játszik-e a vasiak napokban igazolt centere, a 212 cm magas szerb Ivan Zigeranovic, a válasz pedig nem volt meglepő.

- Biztos vagyok benne, hogy ott lesz a pályán - mondta Bencze Tamás, aki azt is elmondta, hiába lesz öt légiósa a vasiaknak, a három hátvéd semlegesítése lesz a döntő. - Váradi Benedek, Lester Medford és persze Darrin Govens azok, akik bontják a védelmet és nehéz őket megfogni. Govenst tavalyi csapatunkból ismerjük, nem kell bemutatni, bármikor képes húsz pont körüli teljesítményre. Viszont azt is el kell mondanom, hogy a Falco a keddi, Körmend elleni sikerekor éppen azzal tudta legyőzni megyei riválisát, ami korábban nem volt rá jellemző, vagyis, hogy kifejezetten csapatként játszott. Ez volt a kulcs, vagyis nagyon nehéz csatára számítok. Azzal együtt, hogy ez is egy zalai-vasi rangadó, ami tudjuk, hogy mit takar. Csak hideg fejjel és jó döntésekkel tudunk győzni. Természetesen megvannak a Falco KC védekezésének is a gyenge pontjai, felkészültünk erre is. Kiélezett, jó hangulatú rangadóra számítok.

Bencze Tamás azt még elmondta, hogy minden játékosára számíthat.

A mérkőzésről a zaol.hu-n  élőképes közvetítést is adunk.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!