Sport

2016.07.27. 13:19

Gumigyilkos kanyarokkal - Balesetmentesen zajlott le a 7 x Görbe Rallye Sprint Kupa

Porrogszentkirály – A motorok bömbölésétől, a kerekek csikorgásától volt ismét hangos múlt vasárnap a somogyi település és annak környéke. A 7 x Görbe Rallye Sprint Kupán ezúttal 53 versenyzőpáros állt rajtvonalhoz.

Pásztor András

Múlt vasárnap az időjárás is kegyes volt a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság déli régiójához tartozó 7 x Görbe Rallye Sprint Kupa résztvevőihez. Az eseményre ezúttal is szép számmal neveztek az autósport szerelmesei, akik az ország számos területéről látogattak el a Dráva közeli Porrogszentkirályra, mely település az 1980-as években még rallye első osztályú versenyeknek adott otthont.

– A kijelölt pályaszakasz minden igényét kielégítette a versenyzőknek, a hét hajtűkanyar, a tempós ívek, az ugratók és lassítók teszik igazán izgalmassá a versenyt – magyarázta Balatonyi Árpád, a verseny főszervezője.

A somogyi verseny egyik nagy kihívása: szinte végig nagy terhelésnek vannak kitéve a gumik

A négy gyorsasági futamból álló versenyt végül a Fogarsi Rally Team csapata, ifj. Geringer Zoltán és Somodi Attila nyerte Honda Civic autójukkal. A második helyezést a Ladával versenyző Koltai Tibor és Varga Márió párosa szerezte meg, míg a dobogó harmadik fokára a szintén Ladával induló Molnár Zoltán és Molnár György duó futott be.

Az amatőr rallye versenyen egyébként első osztályú pilóták is indultak, akiknek kiváló tesztlehetőség volt ez a hétvége, már csak azért is, mert a verseny baleset- és zökkenőmentesen zajlott le. A szervezők egyúttal azt is jelezték: jövőre szívesen visszatérnének a somogyi dombok ölelte kanyargós, girbe-görbe vidékre, már csak azért is, mert az érintett településeken, Porrogszentkirályon, Porrogon, Porrogszentpálon, és Somogybükkösdön rendszeresen közel ezer fős szurkolótábor gyűlik össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!