Sport

2017.08.04. 16:20

Győr után Gyirmót: újabb nehéz meccs előtt a ZTE

ZALAEGERSZEG Egy nappal korábban, vagyis szombaton lép pályára a labdarúgó NB II 2. fordulójában a ZTE FC. Az egerszegiekre újra rangadó vár, hiszen az élvonaltól frissen elbúcsúzott, és oda minél gyorsabban visszajutni kívánó Gyirmót FC Győr vendégei lesznek szombaton 19 órától.

Kerkai Attila

Győr után Gyirmót, így fest az egerszegiek menetrendje. A ZTE FC az NB II-es nyitányon hétfőn az ETO FC Győrt fogadta, amellyel gólnélküli döntetlent játszott, a 2. fordulóban pedig gyakorlatilag Győrbe utazik, hiszen Gyirmót szinte része a kisalföldi nagyvárosnak. Az MLSZ kedden döntött, hogy a mérkőzést egy nappal előbbre hozzák, így rövidült a zalaiak felkészülési ideje, de Zoran Spisljak vezetőedző nem tulajdonított ennek a kelletténél nagyobb jelentőséget.

- Valóban egy nappal korábban játszunk, de a profi futballban ez benne van, és rá is lehet készülni - mondta, amikor arról kérdeztük, hogy a módosítás okozott-e gondot a heti munkában. - Egy kicsit persze át kellett alakítani az eredeti terveket, de másról tényleg nem volt szó.

A szombati rivális, a Gyirmót FC egy év élvonalbeli tagság után búcsúzott az NB I-től, és szintén döntetlennel nyitotta az új bajnokságot, amikor 1-1-et játszott a Budaörssel. Zoran Spisljak megemlítette: megnézték annak a találkozónak a felvételét, és felkészültek az ellenfélből.

Ivószünet a hétfői ZTE-Győr meccsen. Fotó: Pezzetta Umberto

- A gyirmótiakon látszik, hogy a legutóbbi szezont az élvonalban töltötték, és az is, hogy feljutási terveik komolyak - tért rá az aktuális ellenfélre a szakvezető. - Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ez nem is lehet vitás. Ám a nyitómérkőzésen mi is letettük az alapokat és kis szerencsével akár nyerhettünk volna. Több helyzetünk volt, és adódtak olyan szituációk is, amikor csak azért nem alakítottunk ki közvetlen gólveszélyt, mert az utolsó pillanatban a játékosok rossz döntést hoztak.

Fel kell készülni a hőségre is, hiszen napok óta tart már a kánikula, és szombatra sem jósolnak jelentős enyhülést. Mindez kihathat a játékra is, ám mindkét csapat számára azonosak lesznek a feltételek, melyekhez alkalmazkodni kell majd.

- Az előrejátékban kell javulnunk annak ellenére, hogy hétfőn is voltak helyzeteink - folytatta Zoran Spisljak. - A védekezésünk jól működött, de persze van még csiszolni való ezen is. Nem lesz könnyű mérkőzés a szombati, de mi eredményesek akarunk lenni ezen.

Ami pedig a keretet illeti: Nagy Gábor és Patvaros Zsolt már a csapattal edz, míg Kretz egy sérülést szedett össze a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!