Sport

2017.02.12. 17:05

Győri siker a futsalosok országos döntőjén

Zalaegerszeg - A hét végén a megyeszékhelyen rendezték meg a IV. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjét. A győzelmet a győriek szerezték meg.

Kerkai Attila

Szombaton két helyszínen, a Zalakerámia Sportcsarnokban, illetve a Kölcsey-gimnáziumban 20 csapat kezdte meg a küzdelmeket négy ötfős csoportban. A 19 megye és Budapest győztese között Zala képviseletében az egerszegi Landorhegyi Általános Iskola vette fel a küzdelmet riválisaival. Az egerszegiek csoportjukban előbb 3-1-re kikaptak a győriektől, majd 3-0-ra bizonyult jobbnak náluk a pécsi együttes. Ezt követően a zalaiak 1-1-re végeztek kaposvári riválisukkal, de büntetőkkel a több pontot a Landorhegyi kapta. A csoport utolsó meccsén az egerszegiek 4-3-ra nyertek a pápaiak ellen, ám nem sikerült továbbjutniuk: öt ponttal a D-csoport 4. helyén zártak.

Támad a kék mezes Landorhegyi együttese a pécsiek ellen Fotó: Pezzetta Umberto

Vasárnap az állva maradt nyolc csapat egyenes kieséses rendszerben folytatta a csatározásokat. Végül a döntőbe a győri Fekete István iskola csapata jutott be és a debreceni Szent József iskola diákjai. A győriek 5-0-ra nyertek, a bronzmeccsen a felcsúti Endresz György iskola csapata 9-1-re verte a kazincbarcikai Pollach M. iskola csapatát.

A végeredmény: 1. Fekete István Általános Iskola (Győr), 2. Szent József Általános Iskola (Debrecen), Endresz György Általános Iskola (Felcsút), 4. Pollack Mihály Általános Iskola (Kazincbarcika), ...13-16. Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola (Zalaegerszeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!