Sport

2016.05.02. 19:04

Győzelmével az alsóház élére ugrott a Göcsej SK

A futsal első osztály alsóházi rangadóját vívta a Göcsej SK és a fővárosi Aramis SE. A hazaiak keretéből továbbra is hiányzott Balikó Milán, Tóth Zoltán és Szabó Bencze sérülés miatt, míg Kottán Krisztián eltiltás miatt nem játszhatott.

Jóna István

Göcsej SK – Aramis SE 5-4 (1-2)

Futsal NBI alsóház 3. forduló

Zalaegerszeg, 250 néző

Jv: Farkas Balázs (Wittner, Ibriksz)

Göcsej SK: Cseresnyés, Borsi, Sámson, Apatini, Halmos, csere: Szőke, Horváth D., Horváth E., László, Lukács, Schmidt, Major, edző: Bagó Gábor

Aramis SE: Soós, Szeghy, Farsang, Roni, Fekete, csere: Frank, Pap, Csopaki, Héger, Jovánczai, Boldizsár, Szabó, edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Halmos (3), Apatini, Horváth E.  ill, Héger (2), Fekete, Jovánczai,

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok. Az első helyzeteket a hazaiak dolgozták ki. A 3. perc végén kiszabadult a szorításból az Aramis és egy kontra végén Héger révén megszerezték a vezetést (0-1). Bagó Gábor a hatodik perc elején időt kért. A rövid szünet után a kapufa mentette meg a góltól a vendégeket, majd egy kontrából növelhették volna előnyüket. Az első tíz perc végén igazi tűzijátékot rendezett a Göcsej, de hol a vendégkapusban akadt el a labda, hol a fiúk nem céloztak pontosan. A hidegzuhany a 12. percben érte a hazaiakat, amikor egy újabb vendég kontra végén Héger már a második gólját szerezte (0-2). Nem esett össze a Göcsej és egy perccel később Halmos Máté egy remek egyéni akció végén szépített (1-2). A félidő hajrájában dominált a hazai csapat, de az egyenlítés nem sikerült nekik a nagyszünetig.

A második félidő elejét megnyomta a Göcsej és rendre helyzetbe is kerültek a játékosai, de Soós kapus remekül védte a vendégek kapuját. A folytatásban kijött a szorításból az Aramis és Cseresnyés kapusnak is egyre többször kellett játékba avatkozni. A 27. perc elején a remekül kontrázó vendégek szereztek újabb gólt egy gyors lerohanásból Fekete révén. Nem kellett fél perc a hazaiaknak, amikor Halmos pontos beadásából Apatini csökkentette a hátrányt (2-3). Felpörögtek az események és a 28. perc elején kezezés miatt büntetőhöz jutott a Göcsej. Halmos Máté nem hibázott és egyenlített (3-3). A folytatásban mindkét csapat nagyon akart. Óriási helyzetek maradtak ki mindkét oldalon, koppantak a kapufák és bravúrosan védtek a kapusok. A 38. percben megtört a jég. Horváth elemér egy átlövésből szerzett vezetést a Göcsejnek, majd a középkezdésből labdát csenve Halmos Máté növelte kétgólosra a vezetést (5-3). A hátralévő két percben kapusát lehozva próbált gólt szerezni az Aramis, ami egy perccel a mérkőzés vége előtt Jovánczainak sikerült is (5-4). A hátralévő időben már nem született gól így a Göcsej SK győzelmével átvette a vezetést az alsóházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!