Sport

2017.05.19. 18:03

Győzött a Szolnok, vasárnap Egerszegen döntenek!

A férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjének negyedik találkozóján pénteken este Szolnokon lépett pályára a Zalakerámia-ZTE KK csapata, amely egy lépésre volt a továbbjutástól. Nem sikerült, nyert a Szolnok és egyenlített (2-2), így vasárnap Egerszegen döntenek a továbbjutásról.

Kerkai Attila

Szolnoki Olaj KK-Zalakerámia-ZTE KK 83-75 (23-23, 23-11, 20-19, 17-22)

Szolnok, 1100 néző. Jv.: Pálla, Papp P., Hegedüs.

Szolnok: Pavlicevic 14/12, Vojvoda 36/12, EilingsfCeld 7/3, Barnies 3, Andric 2. Csere: Tóth Á. 6, Popovic 15/6, Borisov, Wittmann. Vezetőedző: Kmézics Zorán.

ZTE KK: Ubilla 8/3, Norfleet 12/6, Benke 24/9, Szabó Zs. 7/3, Drungilgas 10. Csere: Wright 2, Mohácsi 10/6, Kis R. 1, Czinger 1. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Szabó Zs. (30.), Wright (33.). .

Kiállítva: Andric (27.), ill. Drungilas (27.).

Az egerszegi szurkolók ismét megtöltötték vendégszektort, és egy hatalmas Zalaegerszeg feliratot is kifeszítettek. A ZTE KK csapata nem változtatott megszokott menetrendjén, nem utazott el egy nappal korábban, egy különbség volt: a korábbiaktól eltérően ezúttal nyári melegben utaztak Szolnokra. Immár a továbbjutás, illetve az „életben maradás" volt a tét, attól függően, hogy melyik oldalról néztük a kérdést. Mindenesetre a Szolnok kezdett jobban (10-4), de hát a hazaiaknak nem is volt már már választása, mint menni előre. A ZTE KK egyenlített, aztán vezetett (14-15), de a Szolnok újra visszavette az előnyt (20-15). Lüktetett a mérkőzés, mindkét oldalon volt valaki, aki lendített csapat szekerén. A ZTE KK igyekezett türelmesen játszani, amennyire csak lehetett, nem siettette a dolgokat, hiszen ebben a csatában semmivel sem voltak esélytelenebbek a házigazdánál. Bencze Tamás együttese kivédekezett néhány támadást és újra vezetett (23-26), de Vojvoda ott volt a pályán, aki most jóval ponterősebben játszott. És az a Popovic is, aki az egerszegi találkozókon szinte semmit sem mutatott, ám ezúttal megint „szolnoki formát" mutatott. Ott jobban megy neki. A ZTE-nél elmaradtak a pontok, ebből tudott megint előnyt kovácsolni magának a Szolnok (36-32). Az viszont nehezen volt érthető, hogy Kis Raul kísérleténél miért találták szabályosnak Tóth Ádám mentését, holott a labda már lehulló ágban volt... A ZTE KK csapat technikait kapott, a házigazda pedig 43-33-ra ellépett. Ennyit jelent egy rossz döntés, Vojvoda pedig (20 pontig jutott) egy triplával zárta a félidőt (46-34).

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A második félidő elején meg kellett volna fognia a mérkőzést a zalaiaknak, de nem igazán sikerült. A Szolnok 50-34-re lépett el, de nem tört meg a ZTE KK. Visszajött tíz ponton belülre, de nem sokáig, amikor aztán a 27. percben kettős kiállítás következett. Drungilas vitte a földre Andric-ot, aki visszarúgott a litvánra, videózás után döntöttek úgy a játékvezetők, hogy mindkét játékos kiáll. Alaposan felpaprikázódott a hangulat és két kulcsember nélkül folytatódott a csata. A lényeget tekintve viszont nem változott semmi, a Szolnok vezetett (63-50) és fogyott az idő. Szabó Zsolt a zalaiaktól kipontozódott, amivel újabb magas ember esett ki a ZTE KK-tól. Az egerszegieknek innentől már kapaszkodniuk kellett, a harci kedv megvolt, a Szolnoknál viszont mindig akadt egy ember, aki villant (69-60). A 33. percben Wright is kiszállt a játékból, így center nélkül maradt a ZTE KK, s nagyon nehézé vált a dolga. De az egerszegiek semmit sem adtak fel, Benke vezérletével 4 pontra is feljöttek (36.p.: 71-67). Óriásit küzdött a ZTE KK minden játékosa, 1:50-nél Mohácsi hármasával (77-73) újra nyílt lett minden, de nem jöttek az újabb pontok, és ezt az esélyt már nem hagyta ki a házigazda. Győzött a Szolnok és egyenlített (2-2) a párharcban, amivel eldőlt, hogy következik az ötödik, mindent eldöntő mérkőzés vasárnap Egerszegen. A két kiállított játékos, Andric és Drungilas sem játszhat.

A mérkőzés után Kis Attilától, a ZTE KK technikai vezetőjétől kapott információ szerint a vasárnapi találkozót közvetíti a televízió. Ezért az eredeti időpont helyett 19 órakor kezdődik a ZTE KK és a Szolnok összecsapása. Az egerszegi sportcsarnok pénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak.

A negyedöntők további pénteki találkozóin: Kaposvár-Falco KC 77-84. (a párharcot a Falco 3-1-re nyerte), PVSK-Körmend 89-103 (a párharcot a Körmend 3-1-re nyerte). Az Alba Fehérvár már korábban kivívta a jogot az elődöntőre.

MESTERMÉRLEG

Kmézics Zoran: „Ahogy várható volt, nehéz és szoros mérkőzést játszottunk a Zalaegerszeggel. Hiába volt már nagyobb az előnyünk, nem tudtuk növelni, mert sok butaságot követtünk el. Csapatomban Vojvoda Dávid volt a vezér,de mindenki harcolt a győzelemért. Sajnálom a kiállítást, vasárnap nyerni akarunk.”

Bencze Tamás: „A Szolnoknak volt ma több jó periódusa. Többször visszajöttünk, ám a hajrában már felforgatott csapattal voltunk a pályán. Odahaza szurkolóink segítségével meg akarjuk nyerni az ötödik mérkőzést."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!