Sport

2015.09.01. 15:04

Győztes NTE-rajt, egerszegi fiaskó

Győztes mérkőzéssel mutatkozott be a női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának most rajtolt idényében az NTE 1866.

Kerkai Attila

Nagykanizsai TE 1866 - Pécsi VSK 5-1 (2-1)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv: Husz.

NTE: Balassa Sz. Balassa D., Szabó Zs., Balassa A., Horváth E., Takács P., Halász (Balogh E.), Szollár, Takács D. (Vittman), Hozlár (Szekeres), Somogyi Zs. Vezetőedző: Benedek József.

A kanizsai gólszerzők: Szollár (3), Takács D., Hozlár.

Benedek József edző ősz hajszálait tanítványai már a találkozó elején szaporíthatták, hiszen a vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, melytől ráadásul a kanizsai hölgyek játéka kissé össze is kuszálódott. Ugyanakkor nem telt sok időbe, míg a hőség és a pálya talaja okozta nehézségek mellett rendezték soraikat, olyannyira, hogy még a szünet előtt a vezetést is sikerült átvenniük.

A sokkal jobb foci pedig a vendéglátók részéről a második félidőben kezdődött, akkor már nem csupán az eredménnyel, de a mutatott teljesítménnyel is elégedett lehetett a kanizsai tréner.

Jók a hazai csapatból: Szollár, Szabó Zs.

Kékben a zetés Király Ramóna a Videoton elleni Magyar Kupa-mérkőzésen. Fotó: Pezzetta Umberto

PMFC ZTE FC - Angels 5-0 ( 2-0)

Pécs, 50 néző. Jv.: Joó.

ZTE FC: Fülöp Horváth K. ( Harmath), Kovács, Szalai Lukács, Kerkai, Király, Gerencsér Gáspár (Horváth V.), Szegedi (Gángó), Bogdán. Edző: Kostorják Zsolt.

A szezonnyitó mérkőzésen jól kezdett a zalai csapat. Első lehetőségét elhibázta a ZTE, de a hazaiaknak sem sikerült gólt rúgniuk. Az első fél órában inkább a vendégek akarata érvényesült. A folytatásban két perc alatt két elkerülhető gólt kapott a ZTE. Gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Szünet után újabb gólt kapott a vendégcsapat, és a pécsiek egyértelműen a kék-fehérek fölé kerekedtek. A házigazdák a meleget is jobban bírták. Napszúrás miatt Gáspárt le kellett cserélni, Szalait helyére pedig nem állíthatott mást Kostorják Zsolt, mivel nem volt több cserelehetősége. A tíz főre fogyatkozott vendégek ellen, a hajrában újabb gólokat rúgott a Pécs. A hazaiak végül fölényesen győztek a bajnoki nyitányon.

A ZTE az első félórában játszott elfogadhatóan, utána szétesett a játéka. A zalai csapat ezúttal mélyen tudása alatt teljesített.

Jó a vendégektől: Lukács.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!