Sport

2016.07.30. 18:28

Hajómodellezés: az Eb megnyitója Nagykanizsán

Nagykanizsa - Szombaton 18 órakor hivatlosan is megnyitották a város szívében, vagyis az Erzsébet téren a Naviga M-szekciós hajómodellező Európa-bajnokságot, melyen tizenegy ország képviseletében mintegy 150 modellező irányíthatja majd javarészt elektromos járgányait a Csónakázó-tó víztükrén.

Zalai Hírlap Sport

Fél hat táján a nagykanizsai belvárosban már mind több ukrán, lengyel, német rendszámú gépjármű tűnt fel, s őket nem Vlagyimir Putin orosz elnök szombat délutáni szlovéniai látogatása végett vezérelte ide - elterelés végett - a GPS, hanem egy kontinensviadal megnyitója várta őket a helyi zenepavilonnál. Az egy héten át tartó Eb mezőnyének nagyja fel is sorakozott, a megnyitó pedig Dr. Reé András, a Magyar Modellező Szövetség elnökének köszöntő szavaival el is kezdődött.

- Nagy öröm számunkra, hogy az M-szekciós Európa-bajnokság mezőnyét Magyarországon, azon belül is Nagykanizsán köszönthetjük - fogalmazott a honi elöljáró. - Biztos vagyok abban, hogy a versenyzők a győzelem reményében igazán színvonalas versenyeket vívnak majd, ezzel is bizonyítva ennek a szakágnak a versenyképességét.

Mely ezúttal európai szinten is igazán nívósnak ígérkezik, s ezt a nemzetközi szövetség részéről a főtitkár, Jean Marc Vallee is megerősítette, ráadásul a nagykanizsai erőpróba a versenyzőknek már egyfajta kuriózum.

- Lévén hogy a szakágban 2002 óta nem rendeztek Eb-t, ez mind a versenyzőknek, no meg egyben a rendező félnek külön is kihívás - fogalmazott a francia illetőségű vezető. - Ráadásul tudjuk, hogy a mai időkben az anyagi lehetőségek is egyre inkább korlátozottak, európai szinten politikai konfliktusok is adódnak, ennek ellenére a mi kis összetartó csapatunk töretlenül bízik az összefogásban, amire jó példa, hogy most így, együtt lehetünk.

S ha már a szervezők munkája is megemlítésre került, a kanizsai házigazda klub, a Canissa Modellező Sportegyesület elnöke, Lekszikov Zsolt is elmondhatta, nagy örömmel álltak a rendezői feladatok elé, mi több, ha ezzel már csak egy kicsit is hozzájárultak a város jó híréhez, valamint a magyar hajómodellező szakág nevének öregbítéséhez, már megérte az Európa-bajnokságra fordított minden percük.

A kanizsai városvezetés részéről Tóth Nándor alpolgármester szintén köszöntötte a jelenlévőket, így a tucatnyi ország zászlaja alatt felvonuló résztvevők külön is hallhatták, hogy a nagykanizsai egyesület milyen erőfeszítéseket is tett azért, hogy a Naviga M-szekciós Európa-bajnokságának mezőnye egy hétre a dél-zalai városba költözhetett.
A különböző kategóriák versenyei, immár a Csónakázó-tónál reggel 8 órától kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!