Sport

2014.07.30. 18:25

Az új műfüves talán szeptemberre elkészülhet

Zalaegerszeg - Talán augusztusban kezdődhet meg a megyeszékhelyen az új műfüves pálya építése a Városi Sportcentrumban, amely ugyan gyorsan elkészülhet, de az idő így is szorít, hiszen az ősz pályahasználat szempontjából mindig erős évszaknak tekinthető.

Kerkai Attila

Többször írtunk már mi is a lapunkban arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjában Zalaegerszeg is sikerrel pályázott egy újabb, nagyméretű műfüves pályára és az önkormányzat a harmincszázalékos önrészt vállalta ehhez. A Város Sportcentrumban, a salakos pálya helyén megépítendő műfüvesnek az idén kell elkészülnie, ami még bőven belefér, de korábban arról volt szó, hogy a nyáron a kivitelezés is megtörténik.

Egyelőre viszont látszólag csak annyi történt, hogy a világítótestek állványait kiszerelték a helyükről, és a déli oldalon megtörténtek a szükséges földmunkálatok. Erre azért volt szükség, mert az új pályatestet kissé el kell tolni dél felé, ugyanis az atlétikai dobó számoknál a salakos pályát használták, ami műfüves felület esetében erre már nem használható. Éppen ezért, helyet kell csinálni az újonnan kijelölendő dobópályának is, de ez egy külön téma.

Az önkormányzatnál érdeklődve azt az információt kaptuk, hogy a város a feltételeket megteremtette a munkálatokhoz a megadott határidőig. A beruházó ugyanis ebben a konstrukcióban az MLSZ és a kivitelezővel is a szövetség állapodik meg. Az új pálya megépítésének viszont lassan neki kell állni, hiszen a városi kispályás bajnokság küzdelmeinek is ez adna helyet, s lassan itt az ősz, amikor a gyerekcsoportok, utánpótlás csapatok edzéseinek kell helyet biztosítani. A labda tehát képletesen szólva most már az MLSZ térfelén pattog és szerencsénk volt, ugyanis Józsi György, az MLSZ Zala Megyei igazgatója éppen a szövetség székházában járt tegnap, amikor kerestük. Néhány perc múlva visszahívott bennünket, s azzal a hírrel szolgált: azt az információt kapta, hogy augusztusban elindulhat a munka.

A világítótestek oszlopait már leszerelték, s elvileg minden készen áll, hogy műfüves pálya építése elkezdődjön, hiszen indulna a kispályás bajnokság és az őszi csúcs is közeledik ( Fotó: Pezzetta Umberto)

- A város már aláírta a szerződést, s néhány nap múlva a szövetség részéről is megtörténik ez - mondta Józsi György. A kivitelezővel is megvan a megállapodás, tehát augusztusban indulhat a munka. Egy ilyen méretű pálya kivitelezése hatvan nap, de a Városi Sportcentrumban a pályatükör eleve adott, hiszen az eddigi salakos helyén lesz az új műfüves. Szükség van rá, ugyanis nyakunkon az őszi időszak, s rossz idő esetén a kis műfüves pálya csurig szokott lenni... Azt gondolom, hogy szeptemberre elkészülhet az létesítmény is.

A megyei igazgatóság más szempontból is érintett, hiszen elképzelhető, hogy a kispályás amatőr bajnokság szervezését és lebonyolítását is magára vállalja. Erről is megkérdeztük Józsi Györgyöt, valóban vannak-e ilyen terveik.

- Hamarosan leülünk tárgyalni a bajnokság eddigi szervezőivel, hiszen az MLSZ is szeretné, ha ezek a helyi bajnokságok a szövetség, illetve az megyei igazgatóságok égisze alá tartoznának válaszolta erre Józsi György. Nem akarjuk szétrobbantani az eddigi rendszert, sőt azt szeretnénk, ha megmaradna és még több csapat kerülne bele. A bajnokság szervezőivel erről szeretnénk egyeztetni, hogy milyen módon tudnánk egymással együttműködni hiszen erről volna szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!