Sport

2017.01.12. 16:52

Harcban az aranyért

Zalaegerszeg - A férfiak sorozatának folytatása előtt egy héttel már pályára lép a hétvégén a ZTE-ZÁÉV szuperligás női tekecsapata. A sietség nem ok nélküli, mivel a hölgyeknél még rájátszást is rendeznek. Az egerszegiek még harcban vannak a bajnoki aranyért is, Tatabányán kezdenek.

A zalaiak a rövid téli szünetben sem tétlenkedtek, és csak karácsony környékén tartottak pihenőt. A bajnokságot a második helyről folytatja a zalai együttes.

- A szünetben előrehozott mérkőzésen az Ipartechnika Győr együttese legyőzte a veretlen Rákoshegyi VSE I. csapatát, így ismét nyílt lett a bajnokság, köszönjük a Rába-partiaknak - lelkendezett Baján János, a ZTE ZÁÉV edzője. - A fővárosiak két ponttal mennek előttünk, tavasszal az alapszakasz során hozzánk jönnek, egy esetleges hazai sikerrel befognánk őket a tabellán, így a rájátszás sorozata nyílt lenne.

Airizer Emese (elöl) és Hegedüs Anita a tavaszi sorozat meghatározói játékosai lehetnek a ZTE ZÁÉV TK együttesében
Fotó: Pezzetta Umberto

Addig viszont hoznunk kellene a többi találkozót, ami cseppet sem lesz könnyű. Nem árt még hátrafelé tekingetnünk sem, mert igaz, hogy négy ponttal vezetünk a harmadik helyezett előtt, ám ha belefutunk egy nem várt vereségbe, a második helyünk még veszélybe kerülhet. Hármas üldözőboly - BKV Előre, Győr, Ferencváros - alakult ki mögöttünk, s bármelyik két csapat kerül be az első négybe, érdekes rájátszásra van kilátás.

A hétvégi Tatabánya elleni találkozó sem ígérkezik könnyűnek a ZTE ZÁÉV számára. Az egykori bányászváros csapata rapszodikus teljesítményt nyújt. Van amikor nagyszerűen, ám akad, amikor csapnivalóan dobnak. A zalaiak remélik, hogy ezúttal gyengébb arcát mutatja a Tatabánya. A mérkőzésen a szakvezetés nem számíthat Szabó Mártára.

Baján János azt még elmondta, hogy a ZTE-ZÁÉV- nek nem könnyű a tavaszi sorsolása, de igyekeznek a legtöbbet kihozni belőle. A játékoskeretben egyébként nem történt változás, igazolást menet közben nem tesz lehetővé a versenykiírás.

A csapat szombaton 10 órától lép pályára Tatabányán, az egerszegiek nagy csatára számítanak, de győzni szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!