Sport

2017.01.25. 16:56

Harmadszor is kikapott a ZTE FC, támadó érkezik a csapathoz

Lipót - Harmadik téli felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett a ZTE FC labdarúgó csapata. A zalaiak a lipóti edzőtáborozásuk során a szlovák III. ligában szereplő Komárno együttesétől kaptak ki.

Kerkai Attila

Komárno-ZTE FC 3-1 (3-1)

Lipót. 

ZTE FC: Fadgyas (Macher) - Angyal (Horváth M.), Nagy T., Forgács (Króner), Polényi - Patvaros (Deutsch), Bedi, Végh (Ekker) - Babati (Gottfried), Bobál (Vass Gy.), Jakab (Fujsz).
Gólszerzők: Turancik, Militosjan, Gonzáles, illetve Babati (11-esből). 

Az egerszegiek vasárnap óta tartózkodnak a lipóti edzőtáborban és szerdán megmérkőztek a szlovák harmadik ligás Komárnóval. A találkozó zalai szempontból jól indult, hiszen a 15. percben babati tizenegyesből talált be. Addig a Komárnónak nagyon nem is volt helyzete, de egy egyéni hiba után nem sokkal később egyenlített. Ez a gól egyértelműen felhozta az ellenfelet és a szünetig még kétszer betalált.

Az egerszegi gólszerő, Babati Benjamin (fehérben) támadja a Komárno játékosát
Fotó: ZTE FC

A második félidőre a cserékkel átrendezte csapatát Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője és két egerszegi helyzet még volt is, de aztán már elmaradtak ezek. A ZTE FC nem tudott ritmust váltani, a keret fiatal játékosai is szerepet kaptak, de a tény nem változik: a Hévíz és a maribor elleni eddigi felkészülési mérkőzések után most is kikaptak az egerszegiek. 

A zalaiaknál sok a sérült, hiszen mint megtudtuk, Patvaros Zsolt korábbi sérülése kiújult, a visszatérésre készülő Daru Bence állapota sem javul úgy, mint szerették volna. Mindketten hazautaznak Lipótról, hogy kezelésük idehaza folytatódjon. Kretz Bálint (akit meghívtak az U19-es válogatottba) sem tudott még mérkőzést játszani.

Babati Benjamin itt a Maribor elleni találkozón lövi el a labdát. A ZTE támadója szerdán vezetéshez juttatta csapatát, de aztán az ellenfél góljai jöttek. A kék-fehérek most már sikerélményre vágynak 
Fotó: Szekeres Péter

- Fáradtan mozgott a társaság most is, ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, így a második félidőt is szinte végig támadtuk - hangzott a mérkőzés után Csató Sándor értékelése. - Sokkal jobb százalékban kellene lehetőségeinket kihasználni és nem hibázni hátul. Nyilván nem örülök az újabb vereségnek, elkelne most már sikerélmény is a társaságnak. Szombaton, az ETO FC ellen remélem már frissebb lesz a társaság, de eddig nem akartunk visszavenni a terhelésből, hiszen a felkészülésen van most leginkább a hangsúly. A ZTE FC megállapodott Paudits Patrikkal és klubja, a Csákvár honlapján elköszönt a támadótól, aki szerdán még gólt lőtt az Ajkának. A 23 éves támadó az ősszel 8 gólig jutott az NB II-ben és csatlakozik a ZTE FC keretéhez a lipóti edzőtáborban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!