Sport

2016.07.13. 15:10

Hárman is a dobogón - Az éjszakai országos bajnokság jól sikerült a ZTC-nek

Zalaegerszeg - Az országos bajnokságok hetei ezek a tájfutók sportágában. Kiskunhalas-Zsana térségében rendezték meg több mint 300 résztvevővel a tájékozódási futók idei országos éjszakai bajnokságát, ahonnan három éremmel tért haza a Trió Egerszeg ZTC csapata.

Kerkai Attila

A versenyzők nagy része könnyű, futós pályára számított, de ezúttal a többség tévedett: izgalmas, változatos, helyenként komoly technikai felkészültséget és jó térképolvasási képességeket megkövetelő versenypályákat tűztek ki a rendezők.

A versenyzést tovább nehezítette a heves esőzés, ami egy órával a verseny előtt kezdődött és csaknem végig nehezítette a futók gyors haladását, és korlátozta a fejlámpa kis fénye miatt már amúgy is rövid látótávolságot.

Az érmet szerzett a ZTC tagjai, balról a junior korú Porgányi Márk, mellette Szabó Ágnes, balról pedig Fehér Ferenc, aki hosszú sérülés után tudott ismét a bajnoki dobogóra állni. Fotó: a szerző

A versenyen nagyszerűen szerepeltek a TRIÓ Egerszeg ZTC sportolói, akik három érmet is elhoztak a kemény erőpróbát jelentő éjszakai országos bajnokságról. A juniorok mezőnyében Porgányi Márk (F20) végig nagyon jól versenyzett és szinte hibátlan futással szoros versenyben a 3. helyen végzett. Idén a második bajnokságán második érmét szerezte a válogatott kerettag sportoló. Ugyanebben a kategóriában Fekete Ágoston a bajnoki pontot érő 6. helyen végzett.

A szeniorok mezőnyében Szabó Ágnes (N35) a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is jól futott és újabb érmet szerzett, a dobogó második fokán az ezüstérmet vehette át. A ZTC harmadik érmét Fehér Ferenc (F45) szerezte, aki éppen az egy évvel ezelőtti éjszakai bajnokságon szerzett sérülésével kényszerült az elmúlt egy évben kényszerpihenőre. Ezúttal viszont nagyon jól osztotta be erejét és az erős mezőnyben a 3. helyet szerezte meg.

Az ifjúsági korosztályban érdemes még megemlíteni Porgányi Anna 7., és a még serdülőkorú Csertán András 12. helyezését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!