Sport

2017.01.12. 16:55

Három nap teremben

Nagykanizsa - Idén 25 csapat indul harcba a 100 ezer forintos fődíjért a VI. Szabadics Kanizsa Kupán. A szerda esti sorsoláson az is kiderült: már a csoportkörben is nagy presztízsharc lesz.

Pásztor András

A szerdai nyilvános sorsolás kisebb fejtörést okozott a szervezőknek, a csapatok egy része ugyanis - a játékosok egyéb elfoglaltsága miatt - konkrét időpontban szeretett volna játszani. A bizottság - a rendelkezésre álló mozgásteret kihasználva - méltányolta a kéréseket, jóllehet ez kisebb kavarodást okozott a sorsolásban.

A 25 csapatot végül öt négyes csoportba és egy ötös csoportba sorsolták. Íme a beosztás.

A tavalyi torna egyik jelenete, s az idén is hasonlóan látványos összecsapásokat ígér a viadal
Fotó: Szakony Attila

A-csoport: Afrika Sun Team, Arizóna, 2. FC Almalé és Pókok.

B-csoport: Szeged, Elit, Kanizsa Trend, Intersport.

C-csoport: Tip-Top, Curacao, FC Kau, Blackburry.

D-csoport: RMP-Földi, Young Boys, Viktória, Metaxa-Kanizsa.

E-csoport: Lap-land, Dynamic, Prelog, Szomszédneon FC.

F-csoport: Team Belucci, MU-VILL, Szemere-Olajbányász FC, Üvegtigris, Vízmű.

A fenti beosztásból látható, hogy a D és az F jelű négyes igazi halálcsoportnak nevezhető, így vélhetően már a csoportmérkőzések során is kiélezett lesz a küzdelem.

Péntek este 17.30 órától a Zsigmondy-csarnokban az F-csoport mérkőzéseivel kezdődik a verseny, majd szombat délelőtt az A és a B csoport, délután pedig a C és a D csoport csapatai feszülnek egymásnak. Szombat este az E csoport mérkőzései zárják az első kört.

Vasárnap, a csoportok első és második helyezett csapatai a középdöntőben folytatják a tornát, míg a többi gárda átvonul a Cserháti-csarnokba, ahol a Tisztelet Kupán bizonyíthatnak.

Az elődöntőkre és a döntőkre vasárnap 15 órától kerül sor a Zsigmondy-csarnokban, az eredményhirdetést - ahol a torna legjobb játékosait is megválasztják - várhatóan 18 órakor tartják.

A szervezők elmondták: a díjazás nem változott tavalyhoz képest, az első helyezett csapat 100 ezer forintot, a második 50 ezer forintot, a harmadik 30 ezer forintot kap.

A Tisztelet Kupa győztesét pedig 20 ezer forinttal jutalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!