Sport

2017.07.17. 16:25

Három zalai Eb-döntős atléta - Ferenczi Melinda, Balogh Péter és Köcse Richárd is váltó tagjaként futott

ZALAEGERSZEG - A vasárnap zárult U23-as atlétikai Európa-bajnokságon három Zalaszám-ZAC atléta is képviselte hazánk színeit. Ami közös bennük: a lengyelországi Bydgoszczban rendezett erőpróbáról úgy térhettek haza, hogy szerepeltek a finálékban.

Kerkai Attila

Örvendetes, hogy a négynapos világversenyen, a földrész 23 év alatti atlétáinak krémjében három zalaegerszegi atléta is ott lehetett.

Ferenczi Melinda három versenyszámban állt rajthoz. Elsőként a női 200 m-es síkfutásban 24,17 mp-es időeredménnyel, megközelítve egyéni legjobbját, a 19. helyen végzett. Nagy küzdelemben, fordulatokban bővelkedő versenyen a 4x100 m-es női váltó 45,20 mp-el előbb bekerült a döntőbe, majd tovább faragva időeredményükön, 45,05 mp-el, országos csúccsal az értékes 6. helyezést szerezték meg.

Kámán Ferenc, az egerszegi atléták edzője az évek során átadta azt a tudást tanítványainak, ami a nemzetközi porondon is kamatozott Fotó: ZH

Ferenczi Melinda természetesen tagja volt a váltónak, ahogy egy órával később már a 4x400 m-es váltók döntőjében is rajthoz állt. A többszöri megterhelés miatt kissé fáradt magyarok a 9. helyen értek célba, 3;39,33 perces idővel.

A férfi 4x100 m-es váltó fele zalaegerszegi atlétákból állt. A kvartett Balogh Péterrel és Köcse Richárddal remek, 40,04 mp-es időeredménnyel döntőbe került. A fináléban aztán az első váltást a két szolnoki váltótag elrontotta, elejtették a botot, ám volt lelki erejük felvenni azt, és a célba juttatni. Így 50,97 mp-el a hetedik helyezést tudták megszerezni.

Mindhárom zalaegerszegi atléta tehát döntőbe jutott, amiben óriási szerepe van edzőjüknek, Kámán Ferencnek. A ZAC vezetőedzője a klub váltóival korábban számos nemzetközi és bajnoki sikert ért el. A váltófutás ebben a kifejezetten egyéni sportágban igazi csapatverseny, amiben mindennek és mindenkinek össze kell hangolódnia. A ZAC vezetőedzőjének régi álma vált valóra, amikor Európa-bajnokságon egyszerre három tanítványa is döntőt futott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!