Tuningtalálkozó és fogathajtó verseny lesz Zalalövőn

2017. augusztus 05., 09:04 szerző: Gyuricza Ferenc
komment
ZALALÖVŐ A térség egyik legnagyobb lovasprogramjának ígérkezik az a jövő hétvégi, háromnapos fesztivál, melyet a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület szervez a városban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mindezt a rendező civil szervezet elnöke, Radányiné Lebics Mária mondta tegnapi tájékoztatóján. Kiemelte: a lovas fesztivált nem a már 34 éves múlttal rendelkező Zala Menti Napok utódjának szánják, de szeretnék, ha az legalább olyan mértékben meghonosodna a városban.

- A lovas fesztivál háromnapos lesz, péntek este olyan kiállítás is nyílik a Salla Művelődési Központban, mely valamilyen módon kötődik a lovassporthoz - ismertette a részletes programot Radányiné Lebics Mária. - Szombatra hagyományteremtő szándékkal egy autós rendezvényt, az I. Zalalövői Tuning Találkozót szerveztük meg, vasárnap pedig fogathajtó verseny lesz, kiegészítve azzal a történelmi bemutatóval, a római kori bigák versenyével, aminek már tavaly is nagy sikere volt.

A tavalyi rendezvény látványos elemét, a római kori kocsik, a bigák versenyét is megrendezik újra Fotó: Archív/Gyuricza Ferenc

Az egyesület elnöke azt is hozzátette: a programok iránt már most igen élénk érdeklődés mutatkozik, ugyanis a tuningtalálkozóra eddig 23 előzetes jelentkezőt regisztráltak, míg a fogathajó versenyre 34 sportoló jelentkezett. Ez utóbbi nemzetközi lesz, hiszen az előzetesen regisztrálók között vannak szlovákiai és szlovéniai hajtók is.

- A program minden eleme ingyenes lesz - sorolta tovább Radányiné Lebics Mária. - Köztük a kísérő rendezvények is, melyek sorában többek közt Zséda élő koncertjét is láthatja a közönség.

Gyuricza Ferenc

2017. augusztus 05., 09:04 szerző: Gyuricza Ferenc

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...