Sport

2016.09.28. 19:20

Havasi Ferenc 21. ob-aranya

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Sportlövész Klub versenyzője, Havasi Ferenc pályafutása 21. országos bajnoki címét szerezte Nyíregyházán, a nemzeti számok legutóbbi magyar bajnokságán.

Kerkai Attila

Havasi Ferenc a ZTE SK versenyzője a nemzeti versenyszámok országos bajnokságán a nyílt irányzékú kispuska 30 lövés fekvő versenyszámában bizonyult a legjobbnak 280 köregységgel. Ezzel Havasi Ferenc megszerezte 21. magyar bajnoki aranyérmét is pályafutása során, amiből 16 egyéni elsőség.

A csapatversenyben a ZTE SK a Szlovéniából leigazolt Car Francal és Illés Zoltánnal a 6. helyen végzett.

Havasi Ferenc a dobogó tetején, a nyíregyházi versenyen Fotó: ZTE SK

Havasi Ferenc az aranya mellé nyert még egy érmet, nevezetesen egy bronzot a zárt irányzék 3x10 összetett versenyében. Ami számára nem várt, jó eredménynek számított, és meglepetést jelentett a 261 körös teljesítménnyel együtt.

E viadallal le is zárult az idei országos bajnokságok sorozata az 50 méteres számokban, ám a lövészek, így a zalai klubok tagjai még készülnek a további ob-kre, hiszen a versenyek sorozata még nem ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!