Sport

2017.06.17. 17:13

Heroikus küzdelemben győzött, ám összetettben alulmaradt az UFC Nagykanizsa

NAGYKANIZSA A városban régen látott nézősereg gyűlt össze az Olajbányász-stadionban szombaton, egy futball-mérkőzés apropóján. Az NB III-ért vívott osztályozós párharc visszavágóját rendezték meg itt, az UFC Nagykanizsa és a Makói FC részvételével.

Kühne László

UFC Nagykanizsa- Makói FC 2-0 (2-0)

Nagykanizsa, 2200 néző. Jv.: Gaál Á.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Papp T., Csáki, Kulcsár O., Szalai D. (Boros), Zsirai P., Orbán A. (Ágoston), Zsirai A., Hóbor (Kulcsár R.), Péntek, Nagy G. Vezetőedző: Gombos Zsolt.Gólszerző: Nagy G. (12., 39.).

A nagykanizsai együttes 4-1-es hátrányból kezdhette az osztályozós párharc visszavágóját, de ez nem szegte kedvét a dél-zalai szurkolóknak, hiszen nyugodtan írhatjuk: özönlöttek az emberek a stadion nagybejárata felé. Hogy a hangulat valóban parádés legyen, ahhoz a Maros-partiak is hozzájárultak, hiszen a makói ultrák is tiszteletüket tették a dél-zalai városban.

Ahol az UFC nagy lendülettel kezdett és a futball-lélektanilag fontos pillanatban, tehát az első negyedórán belül meg is szerezte a vezetést Nagy Gergő révén - a támadó fejjel volt eredményes.Ment előre továbbra is Gombos Zsolt legénysége, de az adódó nagy lehetőségeik kimaradtak. Ha Péntek Adrián kicsit higgadtabb, már korábban is alakulhatott volna kedvezőbben a házigazdák számára az eredmény. Ami azonban késett, nem múlott, hiszen a félidő hajrájában Nagy Gergő már a duplájánál tartott, csapata pedig 2-0-ra vezetett.

A Nagykanizsa (sárga-feketében Boros Zoltán) egy gólra volt az NB III-tól Fotó: Szakony Attila

Minden álomszerűen alakult tehát az UFC számára, hiszen gyakorlatilag a legideálisabb helyzetben várhatták a folytatást: egy teljes félidő állt a hazaiak rendelkezésére, hogy kiharcolják a tovább- (illetve fel-) jutást.Persze, amilyen iramot diktáltak az első negyvenöt percben a sárga-feketék, abból értelemszerűen következett, hogy nem nyomják meg a második félidő elejét, ráadásul a Makó is „kapcsolt", így a következő játékrész még nagyobb erőpróba elé állította a hazaiakat. Heroikus küzdelem folyt a pályán, remek hangulat és körítés volt a stadionban, de újabb gól már nem született, így ugyan 2-0-ra nyert az UFC Nagykanizsa, a párosítást viszont 4-3-mal a Makói FC húzta be.

A gyepre rogyó nagykanizsai játékosok között a makóiak boldogan rohantak ki szurkolóikhoz, s örömüket az sem ronthatta el, hogy a meccs után volt egy kisebb „harmadik félidős" összezörrenés is a hazai és a dél-alföldi szurkolótábor néhány tagja közt...

Gombos Zsolt: „Csak gratulálni tudok a csapatnak. A srácok megtapasztalhatták, hogy remek körítés mellett milyen játszani. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek és elismerésem a Makó együttesének is!

Méhes Tibor: „Jár a gratuláció a Nagykanizsának, tényleg nagyszerű mérkőzést vívhattunk velük. Ahogy Makón talán nekünk, most a Kanizsának is két olyan gólja volt, melyek elkerülhetők lettek volna. Az biztos, hogy a zalaiak játékuk alapján megérdemelnék az NB III-as tagságot. Mi pedig készülhetünk a magasabb osztályra."

 

 

Videó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!