Sport

2017.04.15. 16:27

Szép gólok a hajrában, a Hévíz nyerte a zalai rangadót

Szombaton a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában zalai rangadót rendeztek Hévízen. A Hévíz a kiesés elkerüléséért harcol, de még az Andráshida sem lehet nyugodt. Végül a két megyei rivális csatáját a hajrában esett szép gólokkal a Hévíz nyerte.

Kerkai Attila

Hévíz – Tarr Andráshida 2-1 (0-0)

Hévíz, Városi Stadion, 300 néző. Jv.: Görög M.(Bede T., Péntek Zs.).

Hévíz: Jánosa – Bolla, Szabó B., Buzási, Keresztes, Rácz – Horváth P., Szi-Péter Zs., Nedelkó (Füleki, 70.) – Horváth M., Polareczki (Czibor, 92.). Vezetőedző: Szabó Imre.

Andráshida: Horváth M. - Horváth T., Balla, Simonfalvi, Varga M. - Horváth D. (Szabó M., 80.), Marsai, Szegleti, Tóth L. - Vittman, Bíró. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerző: Füleki (85), Polareczki, (89.), illetve Varga M. (86.).

Hazai oldalon nem állt Szabó Imre rendelkezésére Fujsz és Pálfi. Előbbi sérülés, utóbbi pedig legutóbbi kiállítása miatt töltötte eltiltását. A kiesős helyen álló hazaiak  három belső védővel álltak fel, s a két szélen is  volt még két biztosító ember, ám az Andráshidáról  is elmondható volt, hogy nem rontott az ellenfélnek. Ami teljesen érthető volt, hiszen az itt megszerzett pontoknak  a későbbiekben  is nagy jelentősége lehet.

A 11. percben Szegleti 17 méterről lőhetett, de a Hévíz kapusa, János szögletre tolta a labdát. Később is a vendégek kezdeményeztek többet,  házigazda kontráiban bízhatott. Többet volt  a labda a hévízi térfélen, a 23. percben egy szögletvariáció után Simonfalvi lábára került a labda az ötösön belül, de  nem tudta már irányítani azt, így kipattant. Hévízi oldalon Horváth P. 22 méteres szabadrúgása -  amely fölé ment  -  érdemel említést, majd a 42. percben az Andráshida jutott szabadrúgáshoz és a 26 méterre letett labdát Varga M. bal kapufára tekerte. Az első félidő inkább küzdelmes volt és nagy taktikai csata  zajlott a pályán.

A második félidő kérdése az is lehetett, hogy ez a „türelmes” futball eredményre vezet-e akár az egyik, vagy a másik oldalon. Magyarul, egy gól alapvetően  változtathatott volna a játékon, hiszen ahogy a felvezetésben is elhangzott, kikapni egyik fél sem akart. Az 54. percben aztán nem sokon múlt, pontosabban egy bravúron, hogy nem született gól. Bal oldali szöglet után a hévízi Szabó B. érkezett a kapu elé és atz ötösről fejelt, de a léc alá tartó labdát Horváth M. kapus óriási reflex-szel mentett.

A Hévíz lényegesen bátrabban futballozott, mint korábban és már a labdafelhozataloknál is támadták a vendégeket. Keményedett a mérkőzés is, de csak annyira, amennyire a tét megkívánta. Sokkal mozgalmasabb lett a mérkőzés annak ellenére is, hogy a nagy helyzetek elmaradtak, de  az Andráshida mégis valamivel veszélyesebben támadott. A Hévíz meg kontrázott, nem is rosszul, így a 75. percben Simonfalvi az utolsó pillanatban mentett a kilépni készülő Füleki elől, majd a 81. percben Keresztes hasonló módon vágta ki a labdát  az érkező Vittman elől.  A legnagyobb kérdés persze az volt, hogy lesz-e gól. Lett, méghozzá nem is akármilyen.

A 85. percben egy jobb oldali beadást kissé balról, 12 méterről Füleki a kapunak félig háttal remek mozdulattal ollózta a hosszú sarokba, 1-0. Gyorsan jött azonban a válasz. A 86. percben szabadrúgáshoz jutott az Andráshida, aki kissé jobbról 22 méterről remekül csavart a kapu bal oldalába, 1-1. És ezzel nem volt vége, hiszen a 89. percben újra a Hévíz vezetett. Füleki a bal oldalon remekül vette át az átadást, majd centerezett, ahol Polareczki érkezett és 7 méterről védhetetlenül lőtt a léc alá, 2-1.

Ez a gól döntött és ezzel nyerte meg a mérkőzést a Hévíz, amely a második félidőben tett többet a győzelemért, amely számára most nagyon fontos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!