Sport

2017.02.22. 16:40

Két győzelem és egy vereség a tavaszi nyitányon

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa - Kezdetét vette az NB II-es kézilabda-bajnokság tavaszi idénye. A zalai együttesek közül a Hévíz női és a Keszthely GDSE férfi csapatai győztek, az N. Izzó SE szoros csatában ugyan, de kikapott.

Góth Imre

Nők, Dél-nyugati csoport:

Tolna-Hévíz 23-25 (12-12)

Tolna, 100 néző. Jv.: Lengyel, Sebestyén.

Hévíz: Molnár - Czigány 4, Gácser 12, Berecz 3, Burghardt L. 1, Fehér 2, Novikova 1. Csere: Fonyódi (kapus), Holczbauer, Belina, Buzás, Kovarszki 2, Balogh B. Edző: Baranyai Norbert.

Meglepetésre fej-fej mellett haladtak a csapatok az első játékrészben és a hazaiak egy tucat gólt lőttek, éppen annyit, mint ősszel az egész hévízi találkozón. Fordulás után a vendégek gyors egymásután szereztek 3 gólt, viszont a 40. percben újra egyenlő (18-18) volt az állás. Azután már végig a Hévíz irányított és vezetett, az utolsó három góljukat a bajnoki pontokról döntő, kimagasló teljesítményt nyújtó Gácser Klaudia szerezte. A Hévíznek ezen a találkozón sebezhető volt a védelme.

Jó: Gácser (a mezőny legjobbja).

Gácser Klaudia nagyszerű napot fogott ki: 12 gólig jutott Fotó: Tóth András

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Bajai KSE-Nagykanizsai Izzó SE 26-24 (16-12)

Baja, 100 néző. Jv.: Juhász, Szilágyi.

Izzó SE: Zsobrák - Bátor 5, Vadász 6, Füle, Metzger 2, Kiss G. 4, Babati 5. Cserék: Dencs Balázs (kapus), Szakály, Lassú 2, Tompek. Edző: Takács Balázs.

A tavaszi szezon első meccsének már a 8. percében megsérült Füle Csaba a kanizsaiaknál, aki nem is tudta folytatni a játékot. Amúgy is voltak sérültek és hiányzók a csapatban, akiknek a kiesése érzékenyen érintette az Izzó SE-t. Az első félidőt nem kezdték jól a vendégek, azonban fel tudtak jönni egy gólra. Takács Balázs tanítványai a mérkőzés folyamán a maguk számára is nehézzé tették időnként a találkozót, kritikus helyzetekben többször is rosszul döntöttek, hétmétereseket hibáztak. Ennek a vége végül kétgólos vereség lett, s talán nem így alakul, ha teljes kerettel utazhattak volna a nagykanizsaiak Bajára.

Jók: Vadász, Babati.

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Telekom Veszprém II- Keszthely Georgikon DSE 21-24 (11-13)

Veszprém, 100 néző. Jv: Polgár, Kovacsik.

Keszthely GDSE: Pádár - Szente 1, Kovarszki 5, Bálványkövi 10, Kisgéczi 6, Harnóczi, Kretz 2, csere: Szemerédi (kapus), Baranyai. Edző: Illés Csaba.

Az első negyedóra kiegyenlített játékkal telt, felváltva születtek a gólok, ezt a 16. percben kialakult 6-6-os állás is jelezte. Fokozatosan átvette az irányítást a keszthelyi csapat és az 53. percig tartotta vezető szerepét. Ekkor kiegyenlítettek a házigazdák (20-20). A végjátékban fegyelmezett, taktikus játékkal sikerült újra előnyt szereznie a Keszthely Georgikonnak és győzelemmel befejezni a mérkőzést.

Nagyszerű, küzdelmes mérkőzésen szerezett két pontot a keszthelyi csapat. Elsősorban a fegyelmezett, eredményes védekezés és a csupa szív játék hozta meg a sikert.

Jók: Bálványkövi, Kisgéczi, Kovarszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!