Sport

2016.12.03. 14:35

Hévízi vereség az újonc-rangadón

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjának mezőnye a 18. (tavaszi első) forduló mérkőzéseivel zárta le a szezon első felét.

Varga Andor

Komárom–Hévíz 1-0 (0-0)

Komárom, 100 néző. Jv.: Juhász.

Hévíz SK: Szekeres – Rácz, Czibor (Buzási, 83.), Szabó, Bolla – Szi Péter, Szántó (Horváth P., 72.) – Nedelkó (Horváth B., 72.), Kovács, Fujsz – Polareczki. Edző: Csáki László.

Gólszerző: Alasztics (71.).

Az első félidőben kevés volt az esemény a két újonc mérkőzésén (a bajnoki nyitányon a Hévíz nyert ebben a párosításban 1-0-ra). Fordulás után a sereghajtó házigazda nagyobb fokozatba kapcsolt, és azzal nyert, hogy jobban akarta a sikert ellenfelénél.

Csáki László: „Láttunk már ilyet sokszor a labdarúgásban: az a csapat, amely kihagyja a helyzeteit, vereséggel bűnhődik.”

Az andráshidai Szegleti (fehérben) egy korábbi, hazai bajnokin. Tegnap kényszerből a védelemben játszott, de feltalálta magát
Fotó: archív/Pezzetta Umberto

 

Gyirmót FC–Tarr-Andráshida 0-0

Győr, 100 néző. Jv.: Derdák.

Andráshida: Horváth M. – Baráth, Balla, Szegleti, Kalmár – Horváth T., Marsai, Varga, Horváth D. (Bíró, 79.) – Tóth (Ferencz, 90.), Wittman. Edző: Dobos Sándor.

A két csapat az őszi idénynyitón, még augusztus elején Andráshidán találkozott, és akkor a hazaiak 3-1-re nyerni tudtak. Ez persze nem jelentett biztosítékot a zalaiak újabb győzelmére. Az Andráshida a forduló előtt két hellyel és egy ponttal előzte meg tegnapi riválisát a tabellán, tehát hasonló játékerejű csapatokról van szó. A Gyirmót kezdett jobban, a meccs elején ziccere is adódott, melyre a vendégek a félidő derekán válaszoltak, szintén elpuskázott lehetőséggel. Az Andráshida játéka az idő előrehaladtával egyre javult, olyannyira, hogy a hajrában akár a 3 pontot is megszerezhette volna a csapat, de sajnos kihagyta helyzeteit.

Dobos Sándor: „A mérkőzés egészét tekintve reális a döntetlen, örülök, hogy ponttal sikerült zárnunk az évet.”

További eredmények: Ajka–Tatabánya 5-0, Csorna– III. Ker TVE 3-0, Diósd–Érd 0-4, Sárvár–Csepel 0-0, ETO FC Győr–Kaposvár 1-0, Videoton II.–Honvéd II. 5-2, Puskás II.–Veszprém 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!