Sport

2016.11.21. 15:31

A ZTE sosem volt ilyen közel a csákvári sikerhez

Zalaegerszeg - A ZTE FC nem kapott ki Csákváron, viszont nem is nyert, bár Forgács András, az egerszegiek csapatkapitánya szerint ehhez most álltak a legközelebb. A vasárnapi 2-2-es döntetlennel az egerszegiek továbbra is a közvetlen élboly tagjai az NB II-ben.

Kerkai Attila

A mérkőzés felvezetésében elhangzott, hogy a ZTEC FC még soha nem tudott nyerni Csákváron, ami most egy ideig így is marad. Az egerszegiek viszont csak magukat okolhatják ezért, és nem feltétlenül a 90. percben kapott egyenlítő találat miatt, hanem az előtte elpuskázott további gólszerzési lehetőségek okán.

Mert lehetett volna a hajrára már 3-1-es a zalai előny, ám a helyzetek kimaradtak, s ilyenkor szokott jönni a büntetés, azon a talajon pedig, melyen a vasárnapi mérkőzést rendezték, ez bármikor benne volt a levegőben.

Ám tényleg olyan nehéz volt megbirkózni ezzel? A kérdést Forgács Andrásnak, a ZTE FC kapitányának tettük fel, s arra is kíváncsik voltunk, mennyire voltak csalódottak az otthagyott két pont miatt.

Patvaros Zsolt (fehérben) játssza meg a labdát egy csákvári játékos mellett. Nem volt felívelgetés  Fotó: Koppán Viktor

- Ideálisnak nem volt nevezhető a talaj, hiszen felázott, sáros volt, de ahhoz képest, amire számítottunk, jobb volt a helyzet - mondta Forgács. - Arra készültünk, hogy felívelgetős lesz a mérkőzés, de elég jól sikerült a földön is futballoznunk. Támadásokat vezettünk, de nem kérdés, mennyire sajnálom, hogy nem sikerült győzni. Végig bosszantott, hogy hiába vannak jó támadásaink, nem jött a harmadik gól, 2-1-nél pedig mindig benne van a futballban, hogy valami történik... Most mi is így jártunk, s az eredmény miatt persze csalódottak voltunk, ám nem történt tragédia. Továbbra is csak hajszálnyira vagyunk lemaradva az első két helyezettől. Persze jobb lett volna nyerni, és ilyen közel még nem voltunk a győzelemhez Csákváron...

A végén ráadásul a kapufa is segített a zalaiaknak, hogy legalább az egyik pontot elhozzák. Mindenesetre az NB II-es mezőny továbbra is nagyon együtt van , ami igaz az élbolyra is. A ZTE-nek most egy hazai találkozó következik, vasárnap a Vác ellen, majd Pécsre utazik, és a Kozármisleny vendége lesz. Három hét múlva pedig a Mosonmagyaróvár látogat Egerszegre, de az már a tavaszról előrehozott mérkőzés lesz.

A vasárnapi, Vác elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Duna-partiak a középmezőny tagjává léptek elő, s már nem kiesőjelöltként tartják számon őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!