Sport

2017.06.28. 16:50

Híres vendég a szepetneki fiatalok éremátadóján

Hogy kerül Moustapha Seck, az olasz Serie A-ban szereplő AS Roma ifjú szenegáli labdarúgója a falu futballpályájára? A kérdés jogos.

Kühne László

A Szepetnek SE U19-es labdarúgói az elmúlt szezonban a 3. helyen végeztek az első osztályban, és az elmúlt hét végi ünnepélyes évzárón az érmek átadását a bevezetőben említett illusztris vendégre bízták. Aki a szepetneki klubvezetés, no meg zalai barátnője révén jutott el hozzájuk.

A Szepetneken kimondottan szerényen viselkedő, 21 éves profi labdarúgó a Farkasoktó januárban kölcsönjátékosként a Serie B-s Carpi FC-hez került, ám van meccse a római bordó-sárgák mezében is. Tavaly december 9-én ugyanis Luciano Spalletti kezdőként nevezte a csapat bukaresti Európa Liga csoportmeccsére, ahol az FC Astra Giurgiu elleni, 0-0-ra végződött találkozón olyan játékosok közt futott ki a pályára, mint Francesco Totti, Kevin Strootman, Juan Iturbe, Thomas Vermaelen és Stephan El Shaarawy... Csereként pedig Radja Nainggolan és Edin Dzeko is beszállt.

Moustapha Seck a Szepetnek SE U19-es együttesének két tagja, a csapatkapitány, Molnár Károly (balról) és a bajnoki gólkirály, Varga Dávid társaságában Fotó: A szerző

Moustapha Seck tavaly nyáron került a Romához, és a profi világban uralkodó fegyelmet rövid úton szemléltette nekünk: az egymás közti játékba beszállt, de az átnyújtott Szepetnek-mezt udvariasan visszautasította, mert:

- Nem lenne szerencsés, ha abban a felsőben fotóznának, hiszen a mai világban ennek gyorsan híre mehet, és az olasz egyesületnél már arra is nagyon ügyelnek, ki miben jelenik meg a nyilvánosság előtt - fogalmazott a vendég.

- Ha már erről beszélünk: hogyan került a rómaiakhoz?

- Ötévesen Szenegálból Spanyolországba költöztünk és a sportágbeli tanulóéveimet az FC Barcelona egyik utánpótlás fiókcsapatánál tölthettem. Onnan Olaszországba, a Lazióhoz vezetett utam, ahol még szintén az utánpótlásban és a tartalékcsapatban játszottam. Ezért is gondoltam úgy, hogy váltok és tavaly éppen a római városi riválishoz igazolhattam.

- Veretes névsor, akik közé került. Persze Totti az első...

- Ha már Totti: ő olyan közvetlen volt az újonnan érkezettekkel, így velem is, hogy a tavaly szeptemberi, negyvenedik születésnapját ünneplő partijára már teljes jogú csapattagként engem is meghívott. De Spalletti is a szakma csúcsát jelenti a trénerek között.

- Közeledik az új szezon. Hogy érzi, milyenek az esélyei annak, hogy megragadjon az AS Románál?

- Nem sokat lehetünk a barátnőmmel Magyarországon, hiszen ez már a tárgyalások időszaka, vagyis irány Olaszország! Álmaim, kitűzött céljaim vannak a sportágban, de nem dobálózom nagy szavakkal. Vagyis a legtöbb esélyem arra mutatkozik, hogy az új szezonra ismét kölcsönbe kerülök valamelyik, reményeim szerint minél magasabb szinten játszó együtteshez. A legfontosabb ugyanis az, hogy mind többet játszhassak, ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy egyre magasabb szintre juthasson el egy labdarúgó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!