Sport

2017.03.02. 16:38

Horváth Vilmos a Kanizsai Futó-és Szabadidősport Klub élén

Nagykanizsa - Horváth Vilmos vette át a stafétát februártól a Kanizsai Futó- és Szabadidősport Klub vezetői posztján.

Szabó Zsófia

A korábbi elnök, Ignácz Renáta - aki két évig vezette a dél-zalai város hobbi- és ultrafutóinak klubját - mandátuma lejártával nem szeretett volna hosszabbítani. A tisztújító ülésen egyedül a hat éve klubtag Horváth Vilmos pályázott a posztra. A terveiről elmondta: a futótársakkal egyetértésben a klubélet élénkítésére, színesítésére törekszik.

Horváth Vilmos: Élénkebb klubélet, több hobbifutó Fotó: Szakony Attila

Ezt kirándulásokkal, közös biciklizésekkel, piknikekkel, háziversenyekkel, közösségi futásokkal és számtalan más rendezvénnyel szeretné megvalósítani.- A klubban gyakorta szervezünk közös futásokat, amolyan terepes kalandozásokat - mesélte Horváth Vilmos. - Nemrégiben Surdon, valamint Homokkomárom és Valkonya közt is jártunk.Március 15-re nemzeti futást szerveznek az újudvari tévétoronyhoz.

Április 29-én, a város napi programsorozathoz kapcsolódva idén is szerveznek Nagykanizsa-Zalakaros félmaratont. Májusban pedig, a Kihívás napján, a Mindenki Sportpályáján kilométergyűjtő futás lesz a salakoson - családi nap keretében.- Célul tűztük ki azt is, hogy bővítsük a klub létszámát - folytatta az elnök. - Elsősorban az amatőr, hobbi futókat szeretnénk megszólítani. Nincs sebesség- vagy kilométer-elvárás. Nem kell ahhoz ultrafutónak lenni, hogy valaki csatlakozzon hozzánk. A lényeg a futás szeretete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!