Sport

2016.08.24. 18:45

Hujbert maradt hibátlan - hatan üldözik

Keszthely - Immár az ötödik fordulón jutott túl a Keszthelyen zajló 35. Nemzetközi Sakkverseny mezőnye, hiszen kedden dupla fordulót rendeztek és szerdán is lezajlott az újabb.

Kerkai Attila

Legutóbbi beszámolónkat úgy hagytuk abba, hogy még tíz versenyző százszázalékos. Nos, a harmadik forduló után viszont már csak négyen (Hujbert Flórián, Sipos János, Grimm Dániel, Koczó Kristóf) mondhatták el ezt magukról. Következett a keddi második forduló, ami a verseny menetét tekintve már a negyedik volt, s az érdekesebb eredmények közül a Sipos János-Hujbert Flórián csata hosszú küzdelmet követően Hujbert javára dőlt el. A Szente-Varga Fruzsina-Ress Tamás partiban a korosztályos bajnoknő váratlan vereséget szenvedett Resstől.

Ress Tamás is a hatfős üldözőboly tagja a 4 pontosok közül
Fotó: Katona Tibor

Az 5. forduló érdekesebb csatáiban Hujbert izgalmas taktikai csatában nyert Grimm D. ellen, Koczó Kristóf ígéretesen állt a kanizsai Sipos János ellen, de Sipos szívós védekezéssel döntetlenre mentette a játszmát. A Kádár Gábor-Felméry Máté harcban meglepetésre a szeniorkorú Kádár legyőzte fiatal ellenfelét.

Az 5. forduló után így egyedül az esélyes Hujbert Flórián vezet hibátlan mérleggel 5 ponttal, mögötte a szűkebb élboly (Forgács József, Koczó Kristóf, Egresi Máté, Ress Tamás, Czeglédi Barna, Kádár Gábor) egy ponttal van leszakadva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!