Sport

2017.01.04. 16:50

Pénteken kezdődik a Szív Kupa teremfutball emléktorna

Zalaegerszeg - Péntek este 19.30 órakor veszi kezdetét a megnyitóval a 8. Szív Szerszámsziget 24 órás Teremlabdarúgó Emléktorna, hogy aztán 20 órától egy teljes napon át pattogjon a labda a Városi Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Korábban már beszámoltunk az előkészületekről, ám mostanra összeállt a program, és az eredeti ötletgazda, Luki András elmondta: a megnyitóra Dragóner Attila korábbi válogatott labdarúgó, az FTC volt védője, ma pedig utánpótlás menedzsere is eljön. Ő nyitja meg a tornát, és társaságában egy egerszegi fiatalember, Pergel Bence is Egerszegre érkezik, aki az FTC II. csapatának tagja.

A tavalyi tornán lejátszott Margaréta-Nudlik meccs egy pillanata. Ez évre némileg változott a Szív Kupa lebonyolítása Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A rendezésben ma már az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága is részt vállal, s azzal, hogy társrendezővé vált, Luki András és Papp Gábor szervezők szerint a torna presztízse is nőtt. Ahogy a kezdetektől mindig, az elhunyt magyar és zalai sportemberekről továbbra is megemlékeznek a 24 órás teremlabdarúgó viadal keretében.

- Örülünk, hogy még jobban visszajött a kispályás futball a városba, hiszen a télen a Csarnok Kupa is jó alkalmat nyújtott a játékra - mondta Luki András. - Mondhatom, ma már minden korosztály részéről egyre nagyobb érdeklődés van a hasonló tornák, így az általunk szervezett Szív Szerszámsziget viadal iránt is. Ami egy kicsit valóban más, mint a többi, hiszen itt péntek estétől szombat estig pattog megállás nélkül a labda. Most is van három-négy csapat, amely beugrásra kész, ha esetleg valaki visszalépne az előzetesen nevezettek közül, de ilyenre az elmúlt nyolc évben még nem volt példa. A megszokott együttesek mellett mindig vannak új csapatok, aminek szintén örülünk.

A emlékezés mellett a szervezők minden évben próbálnak jótékony célokat is szolgálni. Az idén a Bogáncs Állatmenhely javára gyűjtenek adományokat a torna ideje alatt.

A 24 csapat négy darab hattagú csoportba nyert besorolást, ám a további lebonyolítás most a korábbi évhez képest módosul.

- Valóban, visszatérünk a kétcsapatos döntőhöz, hiszen tavaly három együttes körmérkőzése alakította ki a végén a dobogós sorrendet - szólt még a torna programjáról Luki András. - A csoportokból az első két-két helyezett jut tovább, a legjobb nyolc között pedig egyenes kieséses rendszer lesz. A csoportmeccsek után szombaton kora délután egy U9-es gyerektorna színesíti a programot, és egy támogatói minitorna is belefér. Fél négytől viszont a végső győzelemért kezdik meg csatájukat az állva maradt együttesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!