Sport

2017.08.14. 09:00

Idegenbeli győzelemmel kezdték a szezont a címvédő kanizsaiak

ZALAEGERSZEG A hét végén elrajtolt a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának 2017-2018-as szezonja. Csak a Szepetnek és a Semjénháza tudott hazai pályán nyerni az 1. fordulóban.

Gyenesdiás Kinizsi-Lets Do It Technoroll Teskánd 2-4 (1-2)

Gyenesdiás, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.

Gyenesdiás: Matucza - Hegyi, Mátó, Fellner, Kovács D., Pálfi, Szabó B., Szőcze, Lázár, Czafit R. (Kisfalusi), Sipőcz (Soós). Edző: Hajba Géza.

Teskánd: Bucsics - Gulyás (Viola), Magyar, Bedő M., Luki (Hadrik), Szabó B. (Mehdi), Bedő I., Major, Toplak (Szekeres), Pergel (Sonkoly), Németh B. (Kecskés). Edző: Pergel Attila.

Lendületes játékkal, látványos mezőnyjáték mellett több gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki a csapatok. A 18. és 20. percben a vendégek szépen kidolgozott támadásaikat védhetetlen kapuralövésekkel zárták. A hazai csapat öt percen belül szépített és mindent elkövetett az egyenlítésért. A döntetlennek ígérkező mérkőzés második félidejében a vendégek jól éreztek rá, hogy 25 perc után lanyhul a hazai figyelem és jól kontrázva négy percen belül megszerezték a győzelmet. Taktikai cserék és a feszültség miatti felesleges szabálytalanságok következtek és a végső szót egy sikeres csere után a Gyenesdiás mondhatta ki. Megérdemelt teskándi győzelem született.

Gólszerzők: Mátó, Kisfalusi, ill. Németh B. (2), Toplak, Bedő M. Jók: Pálfi, Szabó B., ill. Major, Bedő I., Németh B. U19: Gyenesdiás-Teskánd 0-8.

FC Keszthely Lazzarin Café-Nagykanizsa 0-3 (0-2)

Keszthely, 300 néző. Jv.: Vizi I.

Keszthely: Kámán - Cseszárik, Kubicsek S. (Páncsics), Dufka, Németh I. (Árvai K.), Kubicsek B. (Bertók Bá.), Marton, Németh A. (Cserép), Acél, Meszlényi (Tóth G.), Bertók Be. Edző: Lajtai Roland.

Nagykanizsa: Szabó Ád. (László) - Csáki, Kulcsár R. (Zsirai), Szabó B., Márton (Gerencsér), Péntek, Szalai (Horváth D.), Lőrincz, Hetesi (Nagy G.), Kulcsár O., Szabó Áb. (Takács). Edző: Gombos Zsolt.

Az, hogy két ilyen patinás klub találkozott egymással - ugyan csak a megye I-ben -, megmozgatta a nézőket, jó hangulatban kezdődött a találkozó. A Keszthely inkább a védekezésre és a kontrára állt be, míg a Nagykanizsa irányította a mérkőzést és folyamatosan nyomás alá helyezte a hazaiakat. Ez a különbség az első félidő végén két gólban is megmutatkozott. A második játékrészben a keszthelyiek is kicsit nagyobb sebességre kapcsoltak, a kontratámadásaik közül kettőt is csak bravúrral tudott védeni a vendégek kapusa. A játék képe alapján megérdemelt volt a Nagykanizsa győzelme, de a hazaiakat is dicséret illeti, nagyon fegyelmezetten és szervezetten játszottak.

Gólszerzők: Péntek (2), Lőrincz. Jók: az egész csapat, ill. Péntek, Lőrincz. Kiállítva: László (88., Nagykanizsa).

Lenti TE Sport 36-Kaposi International Transport Csács-NSE 0-1 (0-0)

Lenti, 300 néző. Jv.: Novák R.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér (Porédos), Czigány, Kondákor, Sárkány, Szabó Zs., Szabó T., Horváth (Szabó F.), Kiss (Bogdán), Balog M. (Mayer), Dolmányos. Edző: Kovács Béla.

Csács-NSE: Jahic - Kiss, Kozári, Horváth, Csik, Domján, Sluka, Lepár, Bailo, Darabos, Mihalecz. Edző: Sebők József.

A lentieknél jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező, volt NB I-es játékosokkal megerősített vendégcsapat egy szerencsés góllal elvitte a három pontot Lentiből. A hazaiak mutatott játékuk alapján minimum egy pontot érdemeltek volna. A Lentiben három újabb ifjúsági korú játékos debütált a megyei I. osztályban. A hazai csapat gratulál a Csács-NSE győzelméhez.

Gólszerző: Mihalecz.

Jók: a teljes hazai, ill. az egész vendégcsapat. U19: Lenti TE-Csács-NSE 10-0.

A Csács-NSE játékosa, Marian Sluka (jobbra) fedezi a labdát Czigány Ádám mellett a Lenti TE elleni idegenbeli mérkőzésen a nyitófordulóban - Fotó: Kósa Róbert

Szepetnek-Szerszámsziget-Zalalövő 2-1 (2-1)

Szepetnek, 120 néző. Jv.: Kocsondi J.

Szepetnek: Horváth G. - Szabó (Rákhely), Kalinics (Kotnyek), Völgyi, Petánovics, Kollár, Nagy (Cs. Horváth), Szőke Á., Rácz, László (Bilák), Kisharmadás (Kobra). Edző: Cs. Horváth Gábor.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Gyenese, Flander (Elek), Nagy, Kellner, Balogh, Sipos, Cseresnyés, Penczák, Zsoldos. Edző: Ostrom János.

A szezonnyitó mérkőzés 2. percében a vendégek szabadrúgását Horváth Gábor kiütötte Flander elé, aki közelről a hálóba lőtt. A félidő további részében meggyőzően futballozott a hazai csapat, Nagy Tamás szabadrúgása a vendégek kapusáról kipattant, Kisharmadás a jó pozícióban érkező Ráczhoz passzolt, így a 19. percben kiegyenlített a Szepetnek. A játékrész hajrájában egy mintaszerű támadást követően Kollár 10 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, vezetést szerezve a hazaiaknak. A második félidő szepetneki fölénnyel telt, említést érdemel Kisharmadás fejese, melyet bravúrral védett Dóra. Összességében a szezonnyitó mérkőzésen megérdemelten nyert a hazai csapat.

Gólszerzők: Rácz, Kollár, ill. Flander. Jók: Rácz, Kalinics, Nagy, Kisharmadás, Kollár, ill. Dóra, Nagy, Balogh. U19: Szepetnek-Zalalövő 10-0.

Semjénháza-Femat Csesztreg 5-0 (2-0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Kiss N.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. (Varga Zs.) - Latin, Schuller, Szollár, Kovács P., Kapuvári, Pápai, Pál, Hans (Novák), Orbán, Szakmeiszter J. Edző: Markek István.

Csesztreg: Fábián - Horváth, Elek, Nemsics, Pál, Szekeres, Herman, Nagy N., Pesti (Kiss), Nagy R. (Kancsal), Magai (Varga). Edző: Németh Imre.

Sportszerű, nagy iramú mérkőzésen egy kis szerencse is kellett a hazai csapatnak a nagyarányú győzelemhez.

Gólszerzők: Szakmeiszter J. (2), Orbán (2), Pál. Jók: Schuller, Orbán, Szakmeiszter J., Pápai, Hans, Kovács P., ill. Fábián. Kiállítva: Herman (69., Csesztreg). U19: Semjénháza-Csesztreg 1-7.

ZNet-Telekom Becsehely-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 4-6 (3-3)

Becsehely, 150 néző. Jv.: Major Zs.

Becsehely: Benkő - Horváth F., Pintér, Markulia (Navracsics), Nemes (Bogdán), Turi, Bodó, Balassa (Varga B.), Molnár R., Radmanics, Molnár M. Edző: Horváth Dávid.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Horváth D., Gájer, Csarmasz, Sümegi, Tóth D., Kovács B. (Liegler), Nagy T. (Szeiler), Horváth B., Csik, Nagy M. (Tóth R.). Edző: Jankovics Péter.

Az újonc az elején bent maradt az öltözőbe, még fel sem ocsúdtak, az ellenfél gyermeteg hibákból háromgólos vezetést szerzett, de a hazaiak a félidő befejezéséig kiegyenlítettek. A második játékrészben a vendégek rutinja kidomborodott, mivel a becsehelyiek megingásait könyörtelenül kihasználták, igazából helyzet nélkül szerezték a gólokat. A kiállítás végül megpecsételte a hazaiak sorsát. Összességében a rutin diadalmaskodott a rutintalanság felett.

Gólszerzők: Balassa (2), Turi, Molnár R., ill. Tóth D. (3), Csarmasz (2), Horváth B. Jók: Balassa, Molnár R., Molnár M., ill. Csarmasz, Nagy T., Tóth D. Kiállítva: Bodó (55., Becsehely). U19: Becsehely-Zalaszentgrót 5-4.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Zalagrár Pókaszepetk 1-3 (1-1)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Németh I.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás, Póka, Piecs, Beck (Ötvös), Lukács, Anger, Kálcsics, Becze, Mulasics, Kiss (Varga). Edző: Lukács István.

Pókaszepetk: Blaskovics - Büki, Szekeres, Kovács, Bognár, Huber (Lepár), Cseke, Vaspöri, Száraz, Horváth, Farkas (Göncz). Edző: Lepár Attila.

Bágyadtan kezdett mindkét csapat, szinte említésre méltó esemény sem történt. Érdekességként megemlíthető, hogy a hazaiak vezető gólját Kálcsics szögletből, érintés nélkül juttatta a hálóba. Valamivel aktívabb volt a Kiskanizsa, de hiányoztak a gólhelyzetek, míg a másik oldalon egy kontrából egyenlítettek a vendégek. Szünet után egy ideig kiegyenlített volt a játék, majd a hazaiak próbálkoztak többet, de a támadójáték ezúttal gyámoltalan volt. A Pókaszepetk két gyors kontra végén is eredményes tudott lenni, ami az alacsony színvonalú mérkőzésen a győzelmet jelentette számukra.

Gólszerzők: Kálcsics, ill. Horváth (2), Vaspöri. Jók: Anger, ill. az egész csapat. U19: Kiskanizsa-Pókaszepetk 4-0.

Hévíz-Olajmunkás Gellénháza 0-1 (0-1)

Hévíz, 250 néző. Jv.: Szabó B.

Hévíz: Jánosa - Farkas (Tóth G.), Szi-Péter J., Kottán, Czibor - Szántó, Szi-Péter Zs., Horváth E. (Tarnóczi) - Kovács (Meidl), Horváth M., Nedelkó. Edző: Lantai Balázs.

Gellénháza: Cseresnyés - Keszei, Papp T., Horváth B., Bognár, Szabó B., Dávid, Odonics (Toplak G., Pilisi), Nagy Z., Nagy B., Gájer (Toplak B.). Edző: Bencze Péter.

Gólszerző: Szabó B.

Jók: senki, ill. az egész csapat.

Kiállítva: Szántó (91.), ill. Keszei (94.).

Nagy iramban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, azonban a Gellénháza egy szabadrúgást követően gyorsan megszerezte a vezetést. A bekapott gól érezhetően megfogta a hévízieket, próbálták nyomás alatt tartani a jól kontrázó vendégeket, de játékukba több pontatlanság is csúszott, meddő mezőnyfölényben játszottak. A második félidőben mindent megtett a Hévíz az egyenlítésért, több komoly lehetőséget is kialakított, de a vendégek kapusa magabiztosan őrizte kapuját. Összességében egy jó iramú, időnként parázs hangulatú mérkőzésen a Gellénháza szervezett játékának köszönhetően elvitte a három pontot Hévízről.

Czibor Zoltán (zöldben) tartja a labdát a Hévíz–Gellénháza összecsapáson - Fotó: Pezzetta Umberto

Északi-csoport

Nagykapornak-Zalaszentiván 4-6 (3-1), Böde-Cserszegtomaj 3-0 (0-0), Türje-Helsa Andráshida TE 1-3 (0-2), Police-Ola-Zalaszentgyörgy 1-0 (1-0).

A Pölöske-Z-Service Zalaszentmihály mérkőzés elmaradt.

Déli-csoport

Tófej Kerámia-Flexibil-Top Zalakomár 1-1 (1-1), Felsőrajk-Miklósfa 1-2 (0-1), Sava-Borsfa-Borsfa-Sportklub Gutorfölde 2-4 (0-1).

Az Ada Nova-Páka mérkőzés elmaradt, a Molnári-Reák-Gép Bak találkozót későbbre halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!