Sport

2015.12.04. 15:01

Idegenben az NB I-es zalai sakkcsapatok

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - Vasárnap az NB I-es tabellán jelenleg ötödik HÜSI SC-hez látogat az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK bajnoki címvédő sakkcsapata, míg a Z. Csuti-Hydrocomp az Aquaréna-Kőbánya SC otthonában szerepel.

Kerkai Attila

A fővárosi HÜSI SC jobbik kiesőként az MLTC visszalépése miatt végül a legfelső osztályban maradhatott. Jelen pillanatban pedig egy picit már másabb a felállás a pesti együttes Bosnyák téri központjában.

- Egy biztos, most jobbak, mint tavaly, hiszen öt játékossal is beerősítettek - mondta el előzetesen Papp Nándor kanizsai csapatvezető. - Ráadásul külföldiek érkeztek hozzájuk, így ebben a szezonban biztosan nehezebb lesz ellenük. Természetesen ezzel együtt is a biztos sikerben bízunk, mivel nagyon úgy tűnik, idén nehezebb versenyfutás vár ránk a Pakssal.A Z. Csuti-Hydrocomp SK szintén vasárnap ül szatalok mellé, a Kőbánya otthonában. A zalaiak egy hete a HÜSI SC-t győzték le, s hasonló mérkőzésre számítanak.

- Körülbelül olyan erős ellenfél vár ránk, mint egy hete - vázolta az esélyeiket Horváth Tamás, a Csuti SK szakmai vezetője. - Négy külföldivel erősített a Kőbánya SC, így szoros mérkőzést várok, de győzelmet. Csapatunk ugyanis képes erre, de nem lesz könnyű, ezért már egy minimális különbségű sikert elégedetten könyvelnénk el.

Az NB II-ben a Keszthelyi Spartacus együttese vasárnap 10 órától az Arborétum SE-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!