Sport

2015.10.06. 17:10

Idehaza is elkezdik - A ZTE KK szerdán a MAFC ellen mutatkozik be

Zalaegerszeg - Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság máris folytatódik, hiszen szerdán a 2. fordulót rendezik meg. A remekül rajtolt Zalakerámia-ZTE KK együttese szerdán 19 órai kezdettel a MAFC csapatát fogadja és Bencze Tamás vezetőedző abban bízik, hogy a hazai bemutatkozás is hasonlóan örömteli lesz, mint volt a nyitány.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK hosszabbításos sikert aratott szombaton a TLI Alba fehérvár vendégeként, s kell-e ennél jobb kezdés, tehetnénk fel a kérdést. Annyiban igen, hogy ezt a bravúr gyorsan meg lehet fejelni egy hazai sikerrel, de Bencze Tamás vezetőedző azért némi óvatosságra is int azzal együtt, hogy csapatával egyértelműen a sikerre tör.

Kezdjük azzal, vajon a szombati találkozón megsérült Djordje Pantelic pályára tud-e lépni.

- Van esély a játékára, de biztosat csak a találkozó előtt tudok mondani - válaszolta a kérdésre Bencze Tamás, amikor kedden megkerestük. - Azt gondolom, hogy vele együtt is nagyon nehéz dolgunk lenne a MAFC-cal, hát még nélküle... A fővárosiaknak van négy légiósuk, tehát kihasználták maximálisan a szabályok adta lehetőségeket, mellettük pedig akadnak azért ügyes hazai kosarasaik is.

Az emerikai légiós, James Kinney (fehérben) jó játéka is döntő lehet a ZTE KK remélt sikerében Fotó: Pezzetta Umberto

A szombati sikert követően viszont most már szinte kötelező elvárás a ZTE KK-val szemben a hazai győzelem. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mindez tényező lehet-e a zalaiaknál.

- Annyira egyelőre nem ismerem a játékosaimat, hogy ezt a kérdést teljes biztonsággal megválaszoljam - jegyezte meg evvel kapcsolatban a szakvezető. - Ehhez több, együtt eltöltött idő kell majd, de azt gondolom, hogy mentálisan is felkészülünk erre a találkozóra és azon leszek, hogy levegyem a terhet a srácok válláról.

Rátérve a szerdai találkozóra, a szakvezető azt gondolja, hogy a sikeres védekezésük sokkal fontosabb lesz, még a remélt jó támadójátéknál is.

- Nyíregyházán kikapott ugyan négy ponttal a MAFC, de dobott 91 pontot, még idegenben is - mondta Bencze Tamás. - A védekezésre tehát nagyon oda kell majd figyelnünk, hogy ne tudjanak a fővárosiak sok ponthoz jutni. Az Alba elleni győzelmünk pedig akkor lesz igazi előny a közvetlen riválisainkkal szemben, ha a hazai meccseinket hozzuk. Most a MAFC jön, aztán vasárnap a Kaposvár, ez a hét tehát nagyon fontos lesz a számunkra. Összességében viszont egy olyan kezdés után, amit sikerült véghezvinnünk, nem lehet kérdés, hogy szerdán itthon nyerni kell.

Az NB I A-csoport 2. fordulójának további mérkőzései: Körmend -Alba Fehérvár 18.00, Kaposvár- Nyíregyháza 18.00, Kecskemét -Szeged 18.00, PVSK- Paks 18.00, Szolnok- Sopron 18.00, Jászberény -Falco 19.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!